MENU

Ο Πούτιν θέλει η Ρωσία να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο των μη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων

Η Ρωσία θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο των οικολογικά καθαρών και υψηλής ποιότητας

βιολογικών τροφίμων, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Κάλεσε επίσης τη χώρα να γίνει εντελώς αυτάρκης στην παραγωγή τροφίμων μέχρι το 2020.
"Όχι μόνο είμαστε σε θέση να θρέψουνμε τους εαυτούς μας, λαμβάνοντας υπόψη τα εδάφη μας, τους υδάτινους πόρους, αλλά η Ρωσία είναι σε θέση να γίνει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής των υγιών, οικολογικά καθαρών και υψηλής ποιότητας τροφίμων που οι δυτικοί παραγωγοί έχουν προ πολλού χάσει, ιδίως αν λάβουμε υπόψην το γεγονός ότι η ζήτηση για τα εν λόγω προϊόντα στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται σταθερά», δήλωσε ο Πούτιν, στο ρωσικό κοινοβούλιο.
rp1
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Ρωσία τώρα είναι ένας εξαγωγέας κι όχι εισαγωγέας τροφίμων.
"Πριν από δέκα χρόνια, εισάγαμε περίπου το ήμισυ των τροφίμων από το εξωτερικό, και είμασταν εξαρτημένοι από τις εισαγωγές. Τώρα η Ρωσία είναι ένας από τους εξαγωγείς. Πέρυσι, οι ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ανήλθαν σε σχεδόν 20 δισ. δολάρια, ένα τέταρτο περισσότερο, από τα έσοδα από την πώληση όπλων, ή το ένα τρίτο των εσόδων που προέρχονται από τις εξαγωγές φυσικού αερίου », είπε.
Ο Πούτιν είπε ότι όλα αυτά θα κάνουν τη Ρωσία να είναι πλήρως σε θέση να προμηθεύει την εγχώρια αγορά με σπιτικά τρόφιμα μέχρι το 2020.
Τον Σεπτέμβριο, το Κρεμλίνο αποφάσισε κατά της παραγωγής προϊόντων διατροφής που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).
rp2
Η Ρωσία επέβαλε εμπάργκο στην προμήθεια προϊόντων από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις. Μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές φρούτων, λαχανικών και πουλερικών από την Τουρκία. Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2016.

 prisonplanet.gr