MENU

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ – ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ: “ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ…ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ” (ΦΩΤΟ)

 ΠΑΓΩΣΕ η Ελλάδα – Παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό – Με γερανούς απομακρύνονται τα οχήματα στην Φθιώτιδα…
 

Με γερανούς απομακρύνονται τα οχήματα… στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού, ενώ τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων εντοπίζονται κυρίως στη Φθιώτιδα και λιγότερο στην Ευρυτανία.
Αναλυτικά, στην ανατολική Φθιώτιδα βρίσκονται εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην εθνική οδό Λαμία – Λάρισας από το 238ο έως το 260ο χλμ, όπως επίσης προβλήματα εντοπίζονται και στη Δυτική Φθιώτιδα και το Δομοκό.
Ήδη έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των φορτηγών σε όλο το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας, ενώ γερανοί της Περιφέρειας Στερεάς και της Πυροσβεστικής, αλλά και ιδιωτών προσπαθούν να απεγκλωβίσουν την εθνική Λαμίας Λάρισας στα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία από τα εγκλωβισμένα Ι.Χ., που για αρκετές ώρες εμποδίζουν την διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων για να καθαρίσουν το οδόστρωμα.
Παρόμοια είναι και η εικόνα στο παράλληλο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού όπου για πολλές ώρες κατευθύνθηκε η κυκλοφορία των Ι.Χ. και φορτηγών που χωρίς αλυσίδες παραμένουν ακινητοποιημένα κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διέλευση.

Στα χωριά της Ανατολικής Φθιώτιδας και κυρίως στην Πελασγία βρίσκονται εκχιονιστικά αυτοκίνητα της Περιφέρειας, αλλά και του δήμου Στυλίδας, προσπαθώντας ένα αποκαταστήσουν την κίνηση των οχημάτων.
Προηγούμενη ενημέρωση 15:24: Δίπλωσαν φορτηγά και έκλεισε το ρεύμα από από Λαμία προς Θεσσαλονίκη…Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Οι οδηγοί είναι για περισσότερες από τρεις ώρες εγκλωβισμένοι από τις Ράχες μέχρι και τα διόδια της Πελασγίας και δεν έχουν καμια ενημέρωση για το πότε θα ανοιξει ο δρόμος..
«Έχουμε μικρά παιδιά στα αυτοκίνητα. Είμαστε εγκλωβισμένοι για ώρες. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα βγαλουμε τη νύχτα εγκλωβισμένοι…», έλεγε διερχόμενος οδηγός στο LamiaReport.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορτηγά που έχουν διπλώσει στου Αγίους Θεοδώρους, αλλά και σε άλλα σημεία.
Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας να διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών   στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, όπου έχουν ακινητοποιηθεί αρκετά φορτηγά. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των φορτηγών και επιτρέπει να κινούνται τα ΙΧ που έχουν αλυσίδες.
lamia-xionia
lamiareport.gr