Συστήνονται τα πρώτα «Κέντρα διαλογής κρέατος»,

Με τη συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης - ΜΟΜΑ και με την αρμοδιότητα των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου 
 
Αιγαίου συστήνονται τελικώς τα πρώτα «Κέντρα διαλογής κρέατος», 

Πρόκειται για τα επονομαζόμενα «hotspots», τα οποία θα δημιουργηθούν σε:


1. Χίο,
2. Κω,
3. Λέρο,
4. Σάμο και
5. Λέσβο.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ). Η δημοσίευση έγινε αιφνιδιαστικά, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το έκτακτο αλλά ταυτόχρονα και το επείγον της υπόθεσης.

Oι τοπικές αρχές, προς το παρόν τουλάχιστον, δηλώνουν άγνοια, ενώ όσον αφορά ειδικότερα στην Κω είναι έντονες οι αντιδράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απόφαση αναφέρονται λεπτομερώς τα ακίνητα όπου θα δημιουργηθούν τα «hotspots» σε Λέσβο, Κω και Λέρο, ενώ τονίζεται ότι για τη Σάμο και τη Χίο λεπτομέρειες θα περιέχονται σε νέα απόφαση που θα εκδοθεί προσεχώς.
Ακόμα πιο ενδιαφέρουσες είναι οι λεπτομέρειες που αφορούν στο όλο εγχείρημα. Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, θα ιδρυθούν:

1. Στη νήσο Λέσβο, σε οριοθετημένη έκταση εμβαδού 7.388,69 τ.μ. εντός της παραχωρηθείσας έκτασης εμβαδού 46.588,25 τ.μ., η οποία αποτελεί τμήμα του Στρατοπέδου «Παραδέλλη» στη θέση Πουριά-Μαρμαρά-Μόρια Μυτιλήνης.

2. Στη νήσο Κω, σε ακίνητο εμβαδού 19.725 τ.μ., στο Λινοπότι, το οποίο έχει παραχωρηθεί προς χρήση στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

3. Στη νήσο Λέρο, σε έκταση 11.000 τ.μ., που αποτελεί μέρος δημοσίου ακινήτου.
Καθορίζεται ως τοπική αρμοδιότητα των ανωτέρω Δομών, ανά νήσο:

•Στη νήσο Λέσβο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
•Στη νήσο Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
•Στη νήσο Λέρο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.