Ο Σταθάκης καθάρισε. Διαφωνεί κανείς;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς.Ο Γιώργος Σταθάκης, απάντησε χθες το βράδυ για πρώτη φορά σχετικά


με όσα του καταλογίζονται σχετικά με τα 38 ακίνητα στα οποία φέρεται να είναι μέτοχος και τα οποία δεν έχει δηλώσει.

Ο υπουργός Οικονομίας, ξεκαθάρισε ότι καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, ότι είναι κάτοχος τεσσάρων ακινήτων, τα τρία από κληρονομιά και ένα από κοινού με τη σύζυγό του.

Σημείωσε επίσης ότι «Η σύζυγός μου έχει περισσότερα από τριάντα αγροτεμάχια κληρονομιάς στην ορεινή Κορινθία και στην ορεινή Αρκαδία, για τα οποία υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2004. Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω». Μάλιστα με χιούμορ σημείωσε, όσον αφορά την αξία αυτής της γης ότι ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ».


Παράλληλα όμως εξαπέλυσε και επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια, εάν η Νέα Δημοκρατία δεν οικειοποιείτο αυτό το ψεύδος και δεν επιχειρούσε να το πολιτικοποιήσει».

Και είναι γεγονός ότι διαρκώς η Νέα Δημοκρατία, ελλείψει επιχειρημάτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, προσπαθεί διαρκώς να ανακαλύπτει σκάνδαλα που θα πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης. Δεν έχουν καταλάβει ότι όσο κακό και να κάνουν στην κυβέρνηση η απουσία οποιασδήποτε πραγματικής αντιπολίτευσης από μέρους τους πλήττει και τους ίδιους θανάσιμα.

Σχολιάζοντας τα όσα ελέγχθηκαν «περί ηθικής και Αριστεράς», ο κ. Σταθάκης είπε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα και δεν έχουν βρει το παραμικρό, ούτε ένα ψεγάδι» και σημείωσε πως «προέρχομαι από ευκατάστατη οικογένεια η οποία δραστηριοποιείται στη ναυτιλία 80 χρόνια». «Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει διαδοχικές δηλώσεις και για την οικογένειά μου και για μένα» προσέθεσε και καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι «διολισθαίνει σε λαθροχειρίες, ψέματα και κανιβαλισμούς που δεν έχουν καμία υπόσταση»

Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι ο κ. Σταθάκης είναι όντως, νομικά, πολιτικά και ηθικά καθαρός.

 Όμως κάπου υπάρχει ένα λάθος.

Αν ο υπουργός οικονομίας δεν είναι σίγουρος αν πρέπει να δηλώσει κάτι ή όχι, γιατί πρέπει να είναι σίγουροι οι πολίτες και μάλιστα να τιμωρούνται τόσο αυστηρά όταν κάνουν «λάθος»;