ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ''THE BIG ONE''

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος. Εξαιρετικά έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί.

Εκτεταμένες ζημιές και ατυχήματα είναι πιθανά, σε πολλές περιπτώσεις απειλώντας τη ζωή και την περιουσία σε μια ευρεία περιοχή.

 Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να ενημερώνεστε συχνά και λεπτομερώς σχετικά με τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και τους κινδύνους. Ακολουθήστε τις οδηγίες και τις συμβουλές που δίνονται από τις αρχές σε όλες τις περιστάσεις και να προετοιμάζεστε για έκτακτα μέτρα.

Ως και 10 εκατοστά χιονιού θα πέσουν σε νομούς της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Greek-Weather.Org συνιστά από όλους τους πολίτες τη προσοχή τους καθώς τα φαινόμενα θα είναι ακραία, αρχικά από το Σάββατο με καταιγίδες, βροχές, χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και ισχυρά χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας, αλλά και μετέπειτα από τη Κυριακή ως και τη Τρίτη όπου θα επικρατούν ακόμα και χιονοθύελλες με ανέμους ως και 9-10 μποφόρ.

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΛΕΟΝ | ΧΙΟΝΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΜΗΜΑΤΑ !!

Ως και 10 εκατοστά χιονιού θα πέσουν στους παρακάτω νομούς :

ΘΡΑΚΗ : Νομοί Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Νομοί Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πιερίας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών

ΗΠΕΙΡΟΣ : Νομοί Ιωαννίνων και Άρτας

ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Νομοί Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ : Νομοί Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Νομοί Αρκαδίας

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ : Νομοί Λήμνου και Λέσβου

20 εκατοστά χιόνια θα πέσει σε περιοχές των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Εύβοιας, Αττικής και Λήμνου.

ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΝΙΟΥ !! ΕΔΩ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ !!



Τουλάχιστον 5-10 εκατοστά θα πέσει σε περιοχές των νομών Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας και Λέσβου.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org προβλέπεται και δεύτερο κύμα χιονιά στις 21-23 Ιανουαρίου με περισσότερες χιονοπτώσεις σε βόρεια και κεντρική χώρα.



ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ GREEK-WEATHER.ORG ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΙΟΝΙΑ ''THE BIG ONE''. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΧΕΙΑ ΤΗΣ !!

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 17-20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 9-10 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 11 ΜΠΟΦΟΡ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1


Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ).

 ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600-700 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 600-700 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 700-800 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 800-900 ΜΕΤΡΑ, ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1000-1200 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 1100-1200 ΜΕΤΡΑ 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΕΝΩ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 6-7 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ 9-10 ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ 11 ΜΠΟΦΟΡ.

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1


ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300-400 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 400-500 ΜΕΤΡΑ. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΕΝΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΡΑ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ. ΟΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ.

http://greek-weather.org/