MENU

ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΗΠΑ! Σχεδιάζουν να στείλουν μέχρι και πυρηνικά εναντίον της Βορείου Κορέας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν τα στρατεύματα τους που βρίσκονται στη Νότιο Κορέα σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής σήμερα Δευτέρα μετά

την υποτιθέμενη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρειο Κορέα.
Οι ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Νοτίου Κορέας, να φέρουν ένα Β-52 βομβαρδιστικόαπό την αεροπορική βάση Andersen που βρίσκεται στο νησί Γκουάμ και πέταξε πάνω από την επαρχία Οσάν της Νοτίου Κορέας την Κυριακή, ενώ η τελευταία επανέλαβε σήμερα νέα προπαγάνδα εναντίον της Βορείου Κορέας στα σύνορα.
Καταγραφή6
Ο συναγερμός διατάχθηκε από τον Curtis Scaparrotti, διοικητής της Διοίκησης των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΟΗΕ στη Νότιο Κορέα. Ο Scaparrotti εξέδωσε την απόφαση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην αεροπορική βάση Οσάν, σύμφωνα με το infowars.com.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότιος Κορέα βρίσκονται σε συνεχείς και εκτενείς συζητήσεις σχετικά με την χρησιμοποίηση περισσότερων στρατηγικών θέσεων και προσωπικού», δήλωσε ο Kim Μin-seok, εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ΗΠΑ εξετάζουν την ανάπτυξη Β-2 στρατηγικών βομβαρδιστικών, F-22 μαχητικών αεροσκαφών stealth, υποβρύχια και πυρηνικά.
Καταγραφή7
Επί του παρόντος υπάρχουν 28.500 στρατεύματα των ΗΠΑ στη Νότιο Κορέα. Η Δημοκρατία της Κορέας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο, με μια δύναμη που φτάνει τους700.000 στρατιώτες και ακόμη 3.600.000 σε εφεδρείες.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικών Ερευνών που εδρεύει στη Σεούλ, η δύναμη της Βορείου Κορέας ανέρχεται σε 1,2 εκατ. στρατιώτες, ενώ διαθέτει και ένα μεγάλο οπλοστάσιο από πυροβόλα έως βαλλιστικούς πυραύλους. Εκτιμάται  ότι η κομμουνιστική χώρα μπορεί να βάλει 500.000 βλήματα στην Σεούλ κατά την πρώτη ώρα της σύγκρουσης. Η Σεούλ βρίσκεται 25 μίλια από την αποστρατικοποιημένη ζώνη και έχει πληθυσμό 24 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Οι αναλυτές λένε ότι ένας πόλεμος μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας θα τελειώσει γρήγορα, λόγω της έλλειψης αεροπορικών δυνάμεων και παλαιωμένου στρατιωτικού εξοπλισμού της Βορείου Κορέας.
Παρά την αμφίβολη δοκιμή της θερμοπυρηνικής δοκιμής και των συνηθισμένων «κενών» απειλών του Κιμ Γιόνγκ Ούν, πιστεύεται ότι η Πιονγιάνγκ δεν θα διακινδυνεύσει μια σύγκρουση με τη Νότιο Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ηλίας Σιατούνης
crashonline