Τα σημαντικότερα μηνύματα της τελευταίας ταινίας του Τζέημς Μπόντ, που είναι γεμάτη με συμβολισμούς της Νέας Τάξης

1 __
Η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μπόντ, SPECTRE, αποτελεί ύμνο προς την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Απίστευτος καταιγισμός συμβόλων και μηνυμάτων «βομβαρδίζουν» τον θεατή που παρακολουθεί μια περιπέτεια με σκηνές που
 
αφορούν μελλοντικές καταστάσεις αλλά και με σκηνές που αποκαλύπτουν πολλά που κάποιοι τα εντάσσουν την συνομωσιολογία. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν στην ταινία στοιχεία που μπορούν να γίνουν αντιληπτά μόνο από κάποιους που έχουν ευρύτατη γνώση για το «γιατί» γίνονται όλα αυτά στον πλανήτη. Η προπαγάνδα στα καλλίτερά της.
Σημαντικό στοιχείο της ταινίας αποτελεί η εμφύτευση μικροτσίπ στον άνθρωπο, το σφράγισμα. Ο Τζέιμς Μπόντ σφραγίζεται. Δέχεται αυτό που λέγεται χάραγμα του Αντιχρίστου. Σφραγίζεται με ηλεκτρονικό τσιπ και τώρα πλέον ο πράκτορας μπορεί να εντοπιστεί άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται. Αυτό του το έκανε η υπηρεσία του, οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας για τις οποίες εργάζεται, γιατί έδειξε σημάδια μη απόλυτης υπακοής και λήψης πρωτοβουλιών. Έδειξε ότι δεν ήταν απόλυτα ελεγχόμενος και γι αυτόν τον λόγο του έβαλαν το τσιπάκι. Σ’ αυτήν την ταινία έδειξαν ότι απλά σφραγίστηκε, αλλά στην επόμενη θα δείξουν τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, φυσικά από την σκοπιά των δημιουργών της τεχνολογίας αυτής, δηλαδή το τσιπάκι θα σώσει την ζωή του υπερπράκτορα βρισκόμενος σε δύσκολες καταστάσεις επειδή θα είναι δυνατός ο άμεσος εντοπισμός του.
2 __
Ένα άλλο στοιχείο που μας δίνει η ταινία, σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε για το pentapostagma.gr,  είναι ότι για να μπει κάποιος σε μια κρυφή ομάδα η οποία αποφασίζει για όλον τον πλανήτη πρέπει να φοράει ένα δαχτυλίδι που έχει επάνω του το σχέδιο ενός χταποδιού. Το χταπόδι όμως που βλέπει ο θεατής δεν έχει μάτια χταποδιού αλλά ανθρώπου, που σημαίνει ότι είναι σύμβολο. Επίσης, το χταπόδι είναι απολύτως μαύρο.
3 __
Εννοούν ότι κάποια κρυφή οργάνωση απλώνει τα πλοκάμια της, όπως το χταπόδι, για να σκλαβώσει τον πλανήτη. Το μαύρο χταπόδι το παρουσιάζουν τεράστιο και επιβλητικό. Αλλά αν προσέξει κανείς καλύτερα το σχέδιο που υπάρχει στο δαχτυλίδι θα δει ότι το χταπόδι έχει επτά πόδια και όχι οκτώ. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Αν αντιστραφεί η εικόνα του δαχτυλιδιού, το σχέδιο αναπαριστά τώρα την επτάφωτη λυχνία. Χταπόδι και επτάφωτη λυχνία ταυτίζονται. Αυτοί που έχουν ως θρησκευτικό σύμβολο την επτάφωτη λυχνία είναι και αυτοί που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού ελέγχοντας τα πάντα. Το χταπόδι-επτάφωτη λυχνία ή η επτάφωτη λυχνία-χταπόδι βρίσκονται πίσω από τον παγκόσμιο άρχοντα και κινούν τα πάντα.
4 __
Εν συνεχεία ο Μπόντ, ο Τζέιμς Μπόντ, κατορθώνει και μπαίνει στην αίθουσα όπου παίρνονται οι αποφάσεις για όλον τον πλανήτη. Οι αποφάσεις αυτές δίνονται κατόπιν στις κυβερνήσεις για να βρουν τρόπο και να τις υλοποιήσουν. Οι λαοί νομίζουν ότι εκλέγουν τους ηγέτες τους. Στην αίθουσα που συνεδριάζουν υπάρχουν όλες οι φυλές, σύμμαχοι, εχθροί, όλες οι πολιτικές παρατάξεις ή καθεστώτα, ακόμα και επαναστάτες που αγωνίζονται για κάποιον καλό ή κακό σκοπό. Δείχνουν στον θεατή ότι τα πάντα στον πλανήτη είναι ελεγχόμενα εκτελούνται βάσει σχεδίου.
Η αίθουσα συνεδριάσεων που φαίνεται στην ταινία είναι πραγματική και ανήκει στους ελευθεροτέκτονες του Λονδίνου. Οι συντελεστές της ταινίας το έχουν γράψει αυτό στο τέλος της. Στον απέναντι τοίχο από τον πρόεδρο της συνεδρίασης διακρίνεται το γνωστό φέρετρο.
Οι αποφάσεις των κρυφών συνεδριάσεων πρέπει να είναι απολύτως ομόφωνες. Δεν μετράει η πλειοψηφία. Ως παράδειγμα παρουσιάζουν μια συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε η ενοποίηση όλων των μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη. Ενοποίηση όλων των μυστικών υπηρεσιών παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας φυσικά. Όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών ψήφισαν «ΝΑΙ», αλλά ο εκπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής έκανε το «λάθος» και πάτησε το κόκκινο κουμπί, δηλαδή ψήφισε «ΟΧΙ». Αμέσως ξέσπασαν ταραχές στην πρωτεύουσά της Νοτίου Αφρικής, το Κέηπ-Τάουν, και φυσικά η χώρα διόρθωσε την ψήφο της.
5 __
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο της ταινίας αποτελεί το γεγονός ότι προβάλλονται συνεχώς μάτια, οφθαλμοί, διαφόρων τύπων και σχεδίων. Υπάρχει πλήθος ματιών σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Πάντα ένα μάτι βρίσκεται παντού. Ο γνωστός παντεπόπτης οφθαλμός των Ιλλουμινάτι. Ακόμη και η βάση, το SPECTRE, μέσα στην οποία βρίσκεται αυτός που φαίνεται ότι ελέγχει τα πάντα στην Γη, έχει σχήμα ματιού, στο κέντρο της οποίας υπάρχει ένας μετεωρίτης που συμβολίζει την κόρη του οφθαλμού.
6 __
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προφητικό το εξής τμήμα της ταινίας. Η δράση ξεκινάει από την πόλη του Μεξικού την ημέρα που γιορτάζουν την Ημέρα του Θανάτου. (Προσπεράστε το). Η πολυπληθέστερη πόλη της αμερικανικής ηπείρου είναι γεμάτη από «νεκρούς», οι κάτοικοι είναι «ντυμένοι» ανθρώπινοι σκελετοί, που χορεύουν στους δρόμους και στις πλατείες. Ενώ στην αρχή της δράσης δίνονται στον θεατή αυτά τα στοιχεία, στην συνέχεια ο φακός εστιάζει πάνω σε μια αφίσα που γράφει «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ» και σχεδόν αμέσως μετά εστιάζει σε μια πινακίδα μιας πόρτας με τον αριθμό 327. Το σίγουρο είναι ότι κάτι σημαίνει αυτό, αλλά τι; Αυτό θα ερμηνευτεί μετά από κάποιο δυσάρεστο γεγονός, όπως ακριβώς έγινε μετά την πτώση των διδύμων πύργων στην Νέα Υόρκη με το 911. Π.χ. ημέρα θανάτου στις 27 Μαρτίου, αλλά ποιού έτους; Το μέλλον θα το δείξει. Το 327 δεν το συνδύασαν τυχαία με την ημέρα των νεκρών στο Μεξικό.


Διεθνείς υποθέσεις χωρίς, έστω και λίγο, Βατικανό δεν γίνεται. Δείχνουν μια νεκρώσιμη τελετή που γίνεται στο Βατικανό. Ο φακός μένει σταθερός σε ένα πλάνο αρκετή ώρα στο οποίο κυριαρχεί ένας μεγάλος σταυρός. Ο σταυρός αυτός είναι ο λεγόμενος μασονικός σταυρός. Ξεχωρίζει από τις αναλογίες. Η αναλογία του καθέτου τμήματος του σταυρού που βρίσκεται πάνω από το οριζόντιο τμήμα σε σχέση με το κάθετο τμήμα του σταυρού που βρίσκεται από κάτω είναι 3 προς 10, ή αν θέλετε, το κάτω κάθετο τμήμα είναι 3,33 φορές μεγαλύτερο από το επάνω.
Τέλος, το πιο σημαντικό αλλά και συνάμα το πιο άγνωστο στους πολλούς σύμβολο, είναι ο μετεωρίτης ο οποίος είναι το πιο παλιό αντικείμενο της Γης. Γιατί όμως αποτελεί την κόρη του ματιού των ιλλουμινάτι, γιατί δεν το έχουν σε μουσείο και έχει μάλιστα γερμανικό όνομα; Το ονομάζουν Kartenhof. Όλα έχουν την σημασία τους! Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.
7 __
ΤΤΣτην ταινία γίνεται επίδειξη δύναμης των σκοτεινών οργανώσεων που δηλώνουν «είμαστε εδώ παντοδύναμοι». Αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές εδώ στο pentapostagma.gr, το κάνουν επίτηδες, γιατί όσο περισσότερο δυνατοί φαίνονται, τόσο περισσότερο νοιώθουν αδύναμοι οι πολίτες και εγκαταλείπουν κάθε ιδέα για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Χρήστος Μαντζιάρης


πηγή: http://www.pentapostagma.gr