ΒΙΟ-ΟΠΛΟ: Ο Ιός ΖΙΚΑ, που Μεταδίδεται από Μολυσμένα Κουνούπια, Χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς!

Το πρόσφατο ξέσπασμα του Ιού ΖΙΚΑ στη Βραζιλία θα μπορούσε να συνδέεται με την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον των γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών,
που αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατες δίκες στη χώρα, πρόγραμμα το οποίο και χρηματοδοτείται από την εταιρεία Bill Gates Foundation.
Ο Ιός ΖΙΚΑ, ο οποίος έχει ανιχνευθεί σε 18 από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας, μεταδίδεται από το κουνούπι Aedes aegypti. Μια γενετικά τροποποιημένη έκδοση έχει αναπτυχθεί από μια βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ονομάζεται Oxitec.
Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στη Βραζιλία αυτό το καλοκαίρι εμπλέκουν γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που φέρεται να καταπολεμούν την εξάπλωση του δάγκειου πυρετού, του κίτρινου πυρετού, του Chikungunya και του Ιού ΖΙΚΑ.
Ωστόσο οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η μελέτη είχε πολύ λίγους ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κουνούπια που απελευθερώνονται στο φυσικό περιβάλλον δεν φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα… Δηλαδή να εξαπλώνεται μέσω αυτών ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός, ο Chikungunya και ο Ιός ΖΙΚΑ.
Με λίγα λόγια, αυτά τα γενετικώς τροποποιημένα κουνούπια θα μπορούσαν να είναι η αιτία της επιδημίας του ΖΙΚΑ στη Βραζιλία και σε άλλες περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.
«Εάν αυτά τα κουνούπια είναι απολύτως ασφαλή, τότε γιατί υπάρχει σιωπή γύρω από αυτά;», αναρωτιέται ο Gurmit Singh, πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης στη Μαλαισία, μια άλλη χώρα που η Oxitec πραγματοποιεί δοκιμές.

hellasforce