MENU

Ότι φάμε, ότι πιούμε.. Διάτρητες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ στο Ασφαλιστικό

Με τις γνωστές μαϊμουδιές της, η κυβέρνηση νομίζει ότι θα μπορέσει να τους ξεγελάσει όλους στο Ασφαλιστικό.

Και θα ηταν μια ακόμη από τις γνωστές γραφικότητες της κυβέρνησης και από τις συνήθεις επιδείξεις βιασμού της κοινής λογικής, εάν δεν επρόκειτο για ένα πολύ επικίνδυνο παιγνίδι με το μέλλον της χώρας.

 

Η ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ κυβέρνηση αφού έχει δεχθεί τα πάντα με το Γ΄Μνημονιο ,αφού έχει συντρίψει κάθε κόκκινη γραμμή, δική της και των προηγούμενων, θέλει τώρα να πείσει ότι έχει την μαγική λύση για το Ασφαλιστικό.

Και εκεί που όλοι περιμένουμε να ακούσουμε ποιο είναι αυτό το σχέδιο για την διάσωση των ταμείων ,με ποιο τρόπο το ασφαλιστικό σύστημα θα γίνει βιώσιμο ώστε οι τωρινές γενιές εργαζόμενων και ανέργων να μπορέσουν να πάρουν έστω και ένα μικρό μέρισμα των όσων έχουν καταθέσει στα ταμεία τους, ακούμε τις εμπνεύσεις της κυβέρνησης να εξαντλούνται σε αντιαναπτυξιακά, αμφιβόλου απόδοσης μέτρα, με έναν και μόνο στόχο . Να βρεθεί μια κόκκινη γραμμή την οποία θα μπορεί να πουν ο κ.Τσιπρας και ο κ.Καμμενος ότι δεν την διέλυσαν.

Να πουν ότι δεν μείωσαν τις κυρίες συντάξεις. Αν όχι όλες τουλάχιστον τις περισσότερες.

Ο λαϊκισμός και η ασχετοσύνη είναι κακό μίγμα.

Το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος σήμερα και για τα επόμενα τριάντα τουλάχιστον χρόνια δεν είναι η διατήρηση των κυρίων συντάξεων στα σημερινά επίπεδα τους.

Αναζητά πόρους λέει η κυβέρνηση και θα κάνει προτάσεις στους δανειστές, να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες, να μπει τέλος στις συναλλαγές άνω των 1000 ευρώ, να απορροφηθεί μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, να διατεθεί μέρος από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Η συνταγή του «ότι φάμε ,ότι πιούμε».

Το ασφαλιστικό σύστημα θα αργοπεθαίνει όσο δεν τροφοδοτείται από νέους εργαζόμενους που θα έρθουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις (και όχι με διορισμούς καθαριστριών στο Δημόσιο), όσο η επιχειρηματικότητα διώκεται στην Ελλάδα, όσο δεν αντιλαμβάνονται οι Κατρουγκαλοι ότι η αύξηση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών υπονομεύει την ανάπτυξη και θα τροφοδοτήσει την μαύρη εργασία . Ότι κι αν σκαρφιστούν το πολύ πολύ να βρεθούν χρήματα για να αντέξει η κόκκινη γραμμή των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ για κάνα εξάμηνο.

Και μετά;

Το ακόμη πιο εφιαλτικό που ακούγεται είναι ότι θα διατεθούν χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Μια ιδέα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία. Τα όσα έσοδα αφήσουν οι δανειστές από το άτακτο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και δεν τα στείλουν στην αποπληρωμή του χρέους ,θα διατεθούν για να τα φάμε τώρα. Ποιος νοιάζεται για τις επόμενες γενιές; Ποιος θα πει ότι ο εθνικός πλούτος, όσος διασωθεί πρέπει να επενδυθεί για το μέλλον;

Αύτη η λαϊκιστική αριστεροδεξια κυβέρνηση νοιάζεται μόνο γι α το τώρα. Όσο ακριβώς κρατάνε και τα ψέματα της..