MENU

Πόση ενέργεια χρειάζεται για να καταστραφεί τελείως ένας πλανήτης!

Έχετε ποτέ σκεφτεί την καταστροφή ενός πλανήτη; Φυσικά και την  έχετε, ειδικά αν έχετε δει τις ταινίες
 "starwars"Στις, τρεις από τις επτά ταινίες υπάρχουν υπερκατασκευές που καταστρέφουν τελείως ένα μεγάλο πλανήτη.

 Σε αυτό το βίντεο εξετάζει μερικούς  επιστημονικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτού του αρκετά περίπλοκου προβλήματος πως δηλαδή καταστρέφεται ένας πλανήτης. 
Πρώτα πρέπει να  διερευνηθεί η ποσότητα της ενέργειας που απαιτείται για να υπερνικήσει τη δύναμη του βαρυτικού πεδίου του πλανήτη. Αυτό εξαρτάται από τη τιμή της βαρυτικής ενέργεια σύνδεσης», η οποία περιγράφει την ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για τη βαρύτητα να κρατηθεί συμπαγές ένα σώμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας πλανήτης.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να υπολογιστεί για κάθε σφαιρικό αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένου και ενός πλανήτη, για την οποία μας είναι γνωστή η μάζα και την ακτίνα του. 
Η Γη, για παράδειγμα, έχει περίπου διακόσια εκατομμύρια τρισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια Joules της δέσμευσης αυτής της ενέργειας - τα οποία, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι πάρα πολλά.


Παρ 'όλα αυτά, αυτό το βίντεο δείχνει ότι το αρχικό αστέρι του θανάτου (Death Star), με τo υπερόπλο του, με πηγή ενεργειάς  την υπερύλη, σίγουρα έχει αρκετή ενέργεια για να καταστρέψει τη Γη. Εξάλου, κατέστρεψε τον Alderaan, έναν πλανήτη σαν τη Γη, στέλνοντας τα κομμάτια του στο διάστημα σε ταχύτητες πάνω από 10.000 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (6.214 μιλίων ανά δευτερόλεπτο).
Όσο για το Starkiller Base, το οποίο εξαλείφει διάφορους πλανήτες, χρησιμοποιώντας μια δέσμη ενέργειας που ταξιδεύει σε ταχύτητες γρηγορότερες από το φως; Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. 
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα  μόνοι σας.