MENU

Η αγορά έχει χάσει 10% μέσα σε δύο συνεδριάσεις! Κατρακύλα δίχως τέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών για δεύτερη μέρα.

Στα «κόκκινα» ξανά ο Γενικός Δείκτης - Στις 17:00 υποχωρούσε κατά 2,01% στις 454,92 μονάδες
Σε βουτιά που θύμισε τη χθεσινή, «μαύρη» Δευτέρα, γύρισε το Χρηματιστήριο Αθηνών από τις 3 το μεσημέρι, μετά την αδυναμία να αντιδράσει και το ερώτημα τι θα συμβεί αργότερα, όταν θα ανοίξουν οι αγορές της Αμερικής. 

Το μήνυμα της αγοράς είναι ξεκάθαρο.

Το ξεπούλημα χωρίς αύριο υποδεικνύει πλέον σοβαρές εξελίξεις, καθώς η αγορά έχει χάσει 10% μέσα σε δύο συνεδριάσεις, ενώ οι τράπεζες μετατράπηκαν σε κουρελόχαρτα μέσα σε δύο μήνες. Κυριολεκτικά χάνονται περιουσίες, διότι κανείς δεν μπορεί να χάνει το 10% του κεφαλαίου του μέσα σε δύο μέρες.

Το ξεπούλημα από σήμερα δεν αφορα μόνο τις τράπεζες. Σήμερα τα πυρά -με λίγο τζίρο- αφορούν τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ. Η τελευταία χάνει 6,4%, ο ΟΠΑΠ 12,54% στα 5,16 ευρώ, ο ΟΤΕ 9% στα 6,86 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ 8,61%.


Από την άλλη πλευρά, η πτώση στις τράπεζες έχει ξεφύγει, με την Eurobank να χάνει 18% στα 0,318 ευρώ, την Εθνική 16% στα 0,121, την Πειραιώς 10% στα 0,089 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες πιέζουν και θέλουν να πάρουν συμφωνία για να προχωρήσει. Όσο βίαιες είναι οι απαιτήσεις από τις διάφορες κατηγορίες πολιτών, τόσο πιο βίαιες είναι οι κινήσεις στο Χρηματιστήριο.

Πλέον στην αγορά έχουν πιάσει και τις καλές μετοχές κι έτσι έχει εισέλθει σε αναπόδραστη πορεία πτώσης, εκτός αν υπάρξει μια εξέλιξη με τους δανειστές -η οποία δεν φαίνεται προς το παρόν ορατή.

Στις 17:00, ο Γενικός Δείκτης κινείτο στις 454,92 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,01%. Νωρίτερα, η πτώση είχε φτάσει ακόμα και στο 5,42%.

Ερωτηθείς για την κάθετη πτώση του Χρηματιστηρίου, αξιωματούχος της Κομισιόν υποβάθμισε την πτώση και τα σενάρια πανικού των επενδυτών, συνδέοντας την εξέλιξη με το διεθνές περιβάλλον, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο ελληνική η πτώση, καθώς είναι επίσης και το ιταλικό χρηματιστήριο που υπέστη πτώση, όπως και άλλων χωρών, και αυτό οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση της ανάπτυξης από τις αναδυόμενες χώρες.

ΠΗΓΉ:protothema