Είναι να μην τρελαίνεσαι;;;;;Δείτε ..."λογοτεχνικό" κείμενο που διδάσκουν στη πρώτη Γυμνασίου με τους καημένους Αλβανούς και τους κακούς Έλληνες !!!!!

Κάποτε επιτέλους θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα και να πάψουμε να μένουμε απαθείς και κωφάλαλοι και να κρυβόμαστε πίσω από υποκριτικές 
αποστασιοποιήσεις.

Δυστυχώς γίνεται μία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση κάνοντας πλύση εγκεφάλου με διάφορα περίεργα κείμενα που έχουν δήθεν ως στόχο την αποτροπή από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται,αλλά στην πραγματικότητα έχουν άλλο στόχο.

Να εμπεδώσουν τα παιδιά μας ότι εν ολίγεις είμαστε ένας λαός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΟΣ!

ΟΛΟΙι!!!  Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ!!! αφού το εν λόγω κείμενο κάνει λόγω για τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ!!!!!!!!

Δεν μπορείς να εξηγήσεις αλλιώς το γεγονός πως σε ένα δήθεν λογοτεχνικό κείμενο οι Έλληνες παρουσιάζονται σαν ρατσιστές εναντίον των Αλβανών!!!

Αλήθεια ποιος λαός είναι Ρατσιστής εμείς ή οι Αλβανοί που διδάσκουν στα παιδιά τους  μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, αλλά για αυτό δεν μιλάει κανένας .

Ξέρετε ότι  οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά»,και στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε λοιπόν το κείμενο από το βιβλίο της πρώτης Γυμνασίου με τίτλο:

 Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, σελίδα 144 και τίτλο 

"Λογοτεχνικού" κειμένου:  "Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς"

και καμαρώστε τι μαθαίνουν τα παιδιά μας!


 ... Αγαπημένη μου φίλη Ελένη,

 Έλαβα το γράμμα σου και χάρηκα πολύ, γιατί φοβόμουνα πως με την αλλαγή της διεύθυνσης μπορούσε και να χαθεί. Ευτυχώς ο ταχυδρόμος είναι ο ίδιος –το διαμέρισμα που νοικιάσαμε είναι στην ίδια γειτονιά με το παλιό μας σπίτι– κι έτσι απ’ την πλευρά αυτή δεν υπάρχει πρόβλημα.

 Το πρόβλημα είναι οι νέοι μας γείτονες –θέλω να πω, οι ένοικοι των άλλων διαμερισμάτων– οι οποίοι, όταν έμαθαν από το διαχειριστή της πολυκατοικίας πως είμαστε από την Αλβανία, άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για να μας διώ- ξουν. Δε θέλουν, λέει, να ζουν κάτω από την ίδια στέγη με ανθρώπους για τους οποίους δεν ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους και τι καπνό φουμάρουν. 

Προ ημερών η μαμά συνάντησε στο ασανσέρ την κυρία που μένει ακριβώς από κάτω από το δικό μας διαμέρισμα. Την καλημέρισε και, όταν της είπε ποια είναι, η κυρία αυτή άρχισε να βρίζει τη μαμά και να την κατηγορεί πως τάχα κάνουμε θόρυβο και την ενοχλούμε. 
«Τι ζητάτε στην Ελλάδα;», της είπε. «Εδώ ζούνε τίμιοι άνθρωποι. Δε θέλουμε μαχαιροβγάλτες μέσα στο σπίτι μας. Να ξεκουμπιστείτε και να φύγετε». Η μαμά δε μίλησε καθόλου. Τι να της έλεγε; Χθες είχαμε καινούριο επεισόδιο. Ένας άλλος ένοικος συνάντησε στο διάδρομο τον αδερφό μου και τον αποκάλεσε βρομο-Αλβανό. 
O Σπύρος ήρθε στο σπίτι σε κακά χάλια. Τα έβαλε με τη μαμά. «Δεν είναι ανάγκη να λες σ’ όλο τον κόσμο πως είμαστε από την Αλβανία», της είπε.


Όταν γύρισε ο μπαμπάς από τη δουλειά του, πήγε και βρήκε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. «Τι θα γίνει μ’ αυτή την κατάσταση;», τον ρώτησε. «Ε, τι να κάνουμε; Υπάρχουν και ρατσιστές», του απάντησε εκείνος και τον διαβεβαίωσε πως με τον καιρό θα τους περάσει. 

Αυτούς μπορεί να τους περάσει. Εμάς όμως η ζωή μας έχει γίνει κόλαση. Γιατί δεν καταλαβαίνουν πόσο πολύ μας πληγώνουν; Εμείς δε βλάψαμε κανέναν. Τι διαφορά έχει αν είσαι Αλβανός, Έλ- ληνας, Τούρκος ή Νιγηριανός; 

Όλοι πλάσματα του Θεού είμαστε. Γιατί μερικοί άνθρωποι γίνονται τόσο κακοί; Γιατί δεν μπορούν να ανεχτούν το διαφορετικό; Φοβάμαι, Ελένη, πως δεν μπορείς να με νιώσεις. Δε φταις εσύ. Εσύ είσαι τυχερή. Ποτέ δε θα αντιμετωπίσεις μια παρόμοια κατάσταση. Δε θα δεις ποτέ το φόβο στα μά- τια του γείτονά σου. Εσύ τα έχεις όλα: οικονομική άνεση, ομορφιά, έρωτα… 

Η ζωή είναι δική σου. Ενώ εγώ… Δεν μπορώ να συνεχίσω το γράμμα μου. Ένας κόμπος έχει σταθεί στο λαιμό μου και με πνίγει. 

Αγαπημένη μου Βερόνικα,

 Πολύ στενοχωρήθηκα με όσα δυσάρεστα σου συμβαί- νουν τώρα τελευταία. Έχεις δίκιο. Η ζωή καμιά φορά είναι πολύ σκληρή μαζί μας.

 Όμως να θυμάσαι πως ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς. Αυτό μου το έλεγε ο μπα- μπάς μου όταν ήμουνα μικρή. Τότε δεν καταλάβαινα τι ακριβώς ήθελε να πει. Τώρα ξέρω.
 Oι άνθρωποι που μένουν στην πολυκατοικία σας είναι… Τι να πω; Πώς να τους χαρακτηρίσω; Συμμερίζομαι απολύτως την αγανάκτησή σου. Ιδιαίτερα συμφωνώ με αυτό που γράφεις: πως ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί το διαφορετικό. Αδιαφορεί για τον ανάπηρο, σιχαίνεται το μελαψό, νιώθει μίσος για όποιον δεν ντύνεται, δε χτενίζεται ή δε σκέφτεται όπως αυτός. 

Το χειρότερο όμως δεν είναι να διαβάζεις το φόβο στα μάτια του άλλου. Εκεί- νο που εμένα με πληγώνει είναι ο οίκτος και η υποκρισία. Σιχαίνομαι τους δήθεν διακριτικούς. Αυτούς που καμώνονται πως δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημά σου. 

Αυτούς που σε βρίσκουν ανήμπορο και σε προσπερνούν ή βιάζονται να στρέψουν αλλού το βλέμμα. Αυτοί είναι οι χειρότεροι.

Δείτε εδώ το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή (σελ. 144) :

http://ebooks.edu.gr/modules/document/file.php/DSGYM-A107/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A0%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%20%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE/21-0025%20-%20KEIMENA%20NEOELLHNIKHS%20LOGOTEXNIAS%20(A%20GYMNASIOY)%20BM.pdf