ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!!

Θα φάμε πολύ χιόνι μετά τη Καθαρά Δευτέρα, ενδεχομένως και σε πεδινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Όλα δείχνουν πως ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως, θα κινηθούν από τη Ρωσία προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα δίνοντας πανίσχυρες χιονοπτώσεις ή και χιονοθύελλες ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλλά και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Μετά τη Καθαρά Δευτέρα όλη η Ελλάδα θα μπει όπως δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία, σε κλοιό βαρυχειμωνιάς με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, χιόνια και καταιγίδες.
Και ενώ λοιπόν όπως μας αναφέρει το Greek-Weather.Org, σε όλη την υπόλοιπη κεντρική, δυτική και βόρεια Ευρώπη θα επικρατεί Ανοιξιάτικος καιρός, στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, θα επικρατεί βαρυχειμωνιά κυρίως το χρονικό διάστημα 15-20 Μαρτίου.
Δεν είναι σπάνιο αλλά ούτε και συχνό ένα τέτοιο φαινόμενο κατά το μήνα Μάρτιο, όταν μάλιστα το φαινόμενο Ελ Νίνιο φέτος έχει μεταφέρει όλες τις εποχές ένα μήνα πιο μετά. Πάντως τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται τη Καθαρά Δευτέρα να έχουμε κακοκαιρία, κρύο, χιόνια και καταιγίδες.
Η εξήγηση που δίνει το Greek-Weather για τον λόγο που συμβαίνει αυτό, είναι πως ο αντικυκλώνας που ονομάζεται Αζορικός, θα ανέβει ως και τη Σκανδιναβία, μεταφέροντας το τωρινό ψύχος που επικρατεί εκεί, προς τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και τη Τουρκία, δίνοντας καλοκαιρία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά δίνοντας κακοκαιρία στη περιοχή μας.

hellasforce