MENU

Σαν να απευθύνονται σε λαό κάφρων ... λυπηρό το φαινόμενο

Του Αθανάσιου Καρανάσιου. Πρόσφατη ιταμή δήλωσή του κ. Τσίπρα στη Βουλή προς τη Νέα Δημοκρατία:
"Εμείς φέρνουμε φόρους μόνο (εξίμιση) 6,5 δισ., ενώ εσείς επιβάλατε φόρους (εξηνταπέντε) 65 δισ." (σ.σ. !!!)

Αποσιωπά όμως έτσι ο homoεξυπνάκιας προπαγανδιστής, ότι οι φόροι είναι αθροιστικοί. Δηλαδή η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφενός διατηρεί (έμμεσα επανεγκρίνει-επικαιροποιεί) τους προηγούμενους φόρους των 65 δια. και αφετέρου επαυξάνει αυτούς κατά 6,5 δια. Άρα το σύνολο των "χαρατσιών" στην πλάτη των (δύσμοιρων) φορολογούμενων γίνεται ως αφόρητο Σισύφειο Άγος grosso modo 71,5 δισ! 

Δηλητήριο σε αυξανόμενες δόσεις επομένως καθ υπόταξη των αεριτζήδων σαράφηδων.

Συνεπώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των κομμάτων εξουσίας είναι (μόνο για την εξουσιομανία και τη χλίδα τους κόπτονται), πως να παραποιήσουν την τραγική κατάσταση των απανωτών μνημονίων που υπογράφουν, ως "τζάμπα μάγκες", στους νεοαποικιοκράτες, χωρίς κατ ελάχιστο να ρωτάνε τον άμεσα θιγόμενο Ελληνικό λαό.

 Τουναντίον μάλιστα, αδιαφορούν (ίσως και νσ επιχαίρουν) για τα βάσανά του. Την μία δε και μοναδική φορά, που τον επερώτησαν με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, έγραψαν την ετυμηγορία του στα παλιά τους παπούτσια.
Κατά τα ανωτέρω, θα πρέπει να ντρεπόμαστε ομοθυμαδόν, για τη ψευδεπίγραφη και παραπλανητική "δημοκρατία" μας, τόσο ως πολιτικοί (κυβερνώντες), όσο και ως πολίτες (κυβερνόμενοι).

 Πολύ περισσότερο, θα πρέπει να ντρέπονται οι πολιτικοί, που προκαλούν τη νοημοσύνη μας με την απαξιωτική μικροπολιτική τους και οι πολίτες που φέρουν παρωπίδες, χάρη της καταστροφικής αδιαφιρίας τους ή των αντικοινωνικών ιδιοτελών συμφερόντων τους και σίγουρα θα αποστασιοποιηθούν -κατά την προσφιλή (στρουθοκαμηλική) συμπεριφορά τους- από την κριτική του παρόντος σχολίου. 

Αν δεν μιλήσουμε τώρα, τότε πότε; Φευ!