ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ: ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Το φετινό Πάσχα στα Ιεροσόλυμα ήταν πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές. Όσοι «υποψιασμένοι» επισκέφτηκαν τον Πανάγιο Τάφο
 για να ζήσουν από κοντά το Θαύμα της Ανάστασης και να λάβουν το Άγιο Φως - η στιγμή κατά την οποία ο προσκυνητής βρίσκεται ενώπιον του Ιερού Κουβουκλίου είναι, από πολλές πλευρές, η συγκλονιστικότερη της πνευματικής ζωής, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης, του χριστιανού – αποκωδικοποίησαν στα πρόσωπα των Αγιοταφιτών Πατέρων τον έντονο προβληματισμό για τα επερχόμενα.

Όσοι, μάλιστα, συνομίλησαν μαζί τους – και πιστέψτε μας οι πηγές μας είναι πολύ έγκυρες και σας βεβαιώνουμε ότι στο δικό τους κώδικα τιμής δεν χωράει το ψεύδος – μας εκμυστηρεύτηκαν την εξής φράση από τα χείλη των αγιοταφιτών: «Όλα τελειώνουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι»!


Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που καταφθάνει τέτοιο μήνυμα από τον Πανάγιο Τάφο, το «καινόν μνημείον», που μένοντας «κενόν» από την Ανάσταση του Κυρίου άλλαξε την παγκόσμια ιστορία και την πορεία της ανθρωπότητος. 

Έτσι και τώρα, οι Πατέρες μας αναμένουν να αλλάξει και η πορεία της πολύπαθης Ελλάδας μας. Τι θα συμβεί; Ποιο θα είναι το δραματικό εκείνο γεγονός που θα φέρει τα πάνω κάτω στον τόπο μας; Το «σχέδιο του Θεού» κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Πρόσφατα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μίλησε με σκληρά λόγια για τους Έλληνες πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Δεν διαχειρίζονται την μοίρα της Ελλάδος οι Έλληνες πολιτικοί. Όργανα είναι, όπως και τα μικρά κράτη που εμφανίζονται στην Ε.Ε. εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Είναι φυσικό και επόμενο, η Ελλάδα να υποτάσσεται στην Ε.Ε. αφού της υποσχέθηκε ευτυχία και τα συνακόλουθα. Απεδείχθη όμως ότι ο Θεός της Ε.Ε. είναι το χρήμα».

 Τα λόγια του κ. Θεόφιλου, τελικά, μόνο τυχαία δεν ειπώθηκαν τη δεδομένη χρονική στιγμή…

Ευγένιος Παπάζογλου