MENU

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Βρέθηκαν ΚΑΙ ανθρώπινα μέλη – Ψάχνουν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους της πτήσης MS804 που εκτελούσε το δρομολόγιο
 Παρίσι – Κάιρο, η αιγυπτιακή τηλεόραση μεταδίδει πως βρέθηκαν συντρίμμια του Airbus βόρεια της Αλεξάνδρειας.
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των ακτών της Αλεξάνδρειας και θα εξεταστούν από ειδικούς με επικεφαλής τον Αιγύπτιο  Ayman el-Mokadam και με τη συνδρομή Γάλλων και Βρετανών εμπειρογνώμων, καθώς και με τη βοήθεια ειδικού της Airbus, της εταιρίας που κατασκεύασε το αεροπλάνο.
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, βρέθηκε τμήμα σορού, δύο αεροπορικά καθίσματα και βαλίτσες. Ο κ. Καμμένος είπε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο πραγματοποίησε απότομες στροφές και έχασε ύψος, αλλά τόνισε ότι τα στοιχεία πρέπει να εξεταστούν από εμπειρογνώμονες. Είπε, πάντως, ότι ακολούθησε κανονική πορεία στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Σε ανακοίνωση των αιγυπτιακών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το Reuters, αναφέρεται πως τα αντικείμενα βρέθηκαν 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας. Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός των μαύρων κουτιών.
Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αιγυπτιακού στρατού, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους οικείους των επιβαινόντων.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη.
Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα την Παρασκευή η αιγυπτιακή τηλεόραση, τα μέσα των αιγυπτιακών δυνάμεων είχαν βρει αντικείμενα των επιβατών και χτενίζουν την περιοχή για τα μαύρα κουτιά.

crashonline