MENU

Γερμανικό δικαστήριο καλεί Γερμανούς πολίτες να πληρώσουν το μερίδιό τους για άσφαλτο που έστρωσε ο Χίτλερ στo χωριό τους το 1937!!! Τσιμουδιά για τις οφειλόμενες γερμανικές αποζημιώσεις

Γερμανικό δικαστήριο καλεί Γερμανούς πολίτες να πληρώσουν το μερίδιό τους για άσφαλτο που έστρωσε ο Χίτλερ στη πόλη τους το 1937!!! Αρα για τους Γερμανούς δικαστές το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια, όταν πρόκειται για Γερμανούς πολίτες.
του ανταποκριτή μας στο Βερολίνο Βασίλη Ασβεστόπουλου


Όποτε όμως και αν γίνεται κουβέντα για τις πολεμικές αποζημιώσεις ή την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που υφάρπαξε το Γ’ Ράιχ από την Ελλάδα η Γερμανική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Δρ. Βολφγκάνγκ Σόιμπλε απαντάει σε κάθε προτροπή της Ελληνικής πλευράς ότι το όποιο χρέος της Γερμανίας έχει παραγραφεί.

Επικαλείται τα χρόνια που έχουν περάσει και επίσης ότι η σημερινή Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με το Γ Ράιχ. Αν δεχτούμε αυτές της υπεκφυγές όπως διαχρονικά το κάνουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις τότε πώς να εξηγήσουμε την ακόλουθη δικαστική απόφαση;

Ένα δικαστήριο στο Ντίσελντορφ της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας ανάγκασε δυο πολίτες να έρθουν σε συμβιβασμό με τον Δήμο του Ντίσελντορφ για να πληρώσουν χρέος από την εποχή του Χίτλερ 
(http://www1.wdr.de/nachrichten/rheinland/hitlerasphalt-prozess-100.html).

Οι δυο πολίτες που δεν έχουν ζήσει την επίμαχη εποχή έχουν στη κατοχή τους τρία οικόπεδα στο πρώην χωριό -νυν προάστιο του Ντίσελντορφ, Ντίσελντορφ-Βέρστεν.

Σ’ αυτό το χωριό ο τότε Καγκελάριος του Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ είχε στρώσει όπως σε πολλά άλλα μέρη της επικράτειας τους δρόμους με άσφαλτο. Τότε η πράξη αυτή αποσκοπούσε στην σύσφιξη των σχέσεων του αιμοσταγή δικτάτορα με το λαό του. Οι ιστορικοί πια έχουν συμφωνήσει ότι ο πόλεμος που ακολούθησε ήταν εξ αρχής σχεδιασμένος και οικονομική απόρροια της πολιτικής παροχών με την οποία ο Χίτλερ είχε επαναφέρει την χώρα του μετά από μια λιτότητα που ισάξια της βρίσκει μόνο στη σημερινή Ελλάδα.

Έτσι με απλά εκλαϊκευμένα και όχι λαϊκίστικα λόγια κλήθηκαν τα κράτη που έπεσαν κάτω από την λαίλαπα των Ναζί να πληρώσουν το μάρμαρο των παροχών του Χίτλερ. Το σχέδιο του δικτάτορα ήταν να υποδουλώσει τον υπόλοιπο κόσμο για να φτιάξει ζωτικό χώρο για την «άρια φυλή». Έτσι το περιγράφει στο προγραμματικό του βιβλίο «ο Αγών μου».

Το δικαστήριο στο Ντίσελντορφ δεν έδειξε να συγκινείται από τέτοιες λεπτομέρειες. Δεν δέχεται την παραγραφή των χρεών που βαρύνουν τα ακίνητα και ως εκ τούτου τους υφιστάμενους κατόχους αυτών.

Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών κλήθηκε να πληρώσει 13.000 Ευρώ και ο άλλος, που έχει δυο ακίνητα πρέπει να καταβάλει 20.000 Ευρώ στο Γερμανικό δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες που δεν έλαβαν ακόμη το ραβασάκι. Όσο για τα ποσά, αυτά υπολογίστηκαν με βάση το παλιό νόμισμα του Ράιχ το Ράιχσμαρκ και μετατράπηκαν σε Ευρώ.

Το συμπέρασμα είναι ότι τα χρέη του Γ Ράιχ προς τρίτους, όπως τη χώρα μας, θεωρούνται παραγραμμένα. Αλλά για τα λεφτά που έχει να λάβει η διάδοχος χώρα δεν ισχύει το ίδιο.