MENU

Νέο παραμύθι: «Η ΕΕ χρειάζεται δικό της στρατό για να εκπληρώσει την αποστολή της στον κόσμο»!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τις δικές της ένοπλες δυνάμεις της για να «εκπληρώσει» την αποστολή της στον κόσμο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Κυριακή. Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν είναι απολύτως απαραίτητο να είναι κάποιο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ για να συμμετάσχει στον προτεινόμενο ευρωπαϊκό στρατό, ο οποίος θα μπορούσε να μην είναι επιθετικού χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς ουδετερότητας της Αυστρίας.

«Χρειαζόμαστε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές εξωτερικής ασφάλειας και άμυνας για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, προκειμένου να έχουμε την ευκαιρία να εκπληρώσουμε το ρόλο μας στον κόσμο», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Alpbach στην Αυστρία.

Τον Μάρτιο του 2015, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό της ενοποιημένο στρατό, για να αντιμετωπίσει τις απειλές που αντιμετωπίζουν τόσο τα κράτη μέλη της ΕΕ, όσο και οι γειτονικές της χώρες.

Η ιδέα ενός τέτοιου στρατού έχει επανειλημμένα επικριθεί από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, καθώς και από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι το Λονδίνο θα ασκήσει βέτο στην κίνηση.

hellasforce