MENU

«Έρχεται κρύο που θα τρίξει τα δόντια» – Ο κλιματικός πόλεμος καλά κρατεί!

Από τη μια έχουμε τους πιστούς της εκκλησίας της Κλιματικής Αλλαγής κι από την άλλη -όλοι οι… «άπιστοι»- επιμένουν ότι όχι μόνο δεν έχουμε υπερθέρμανση, αλλά ο πλανήτης όσο πάει και δροσίζει!
 Τα Αλμανάκ (ημερολόγια) των Αγροτών γράφουν μια ιστορία άνω των δύο αιώνων. Το Παλιό Ημερολόγιο του Αγρότη στο New Hampshire γιορτάζει την 225η επέτειό του.

Στο τεύχος του Αλμανάκ που σηματοδοτεί τη 225η επέτειό του υπάρχουν αφιερώσεις από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, μεταξύ των άρθρων σχετικά με τα δάση και τις προεδρικές προτιμήσεις μπύρας.

Τα Ημερολόγια αφορούν Αμερικάνους και Καναδούς, με ύλη όπως ο καιρός, καλλιέργειες, συνταγές, συμβουλές για φυσική ζωή και πολλά άλλα.



Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές τους προβλέψεις, ο επερχόμενος χειμώνας για τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα είναι τόσο βαρύς που θα «κάνει τα δόντια να τρίζουν».

«Τον αποκαλούμε, η επιστροφή του ντεμοντέ χειμώνα. Ο παγωμένος χειμώνας επιστρέφει», είπε ο αρχισυντάκτης Sandi Duncan.

Η Janice Stillman, συντάκτρια του δημοσιεύματος, είπε ότι οι πιο κρύες, χιονισμένες συνθήκες, θα είναι κατά μήκος των Καναδικών συνόρων, χαμηλά μέσω της νότιας Νέας Αγγλίας και των Appalachians.

«Η ειρωνεία για μένα είναι ότι το «γάντι» του Michigan κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί γάντια αυτό το χειμώνα», είπε. «Είναι η πρώτη θέση κατά μήκος των συνόρων, όπου πραγματικά, προβλέπεται ο χειμώνας να είναι σχετικά ήπιος».

Χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται επίσης για την υπόλοιπη χώρα, αλλά δεν είναι τόσο το κρύο ο κανόνας, με υγρό καιρό στην Καλιφόρνια και τη Φλόριντα.

Ο συντάκτης Peter Geiger κατηγορεί το Ελ Νίνιο, που ονομάστηκε Godzilla από τη NASA, ότι ευθύνεται για την καταστροφή της πρόβλεψης του περασμένου έτους με μια απρόσμενη ζεστασιά.

Λάθος! Το HAARP έπρεπε να κατηγορεί!

Αυτή τη χρονιά όμως δεν υπάρχει Ελ Νίνιο, λέει, και οι προβλέψεις τους αναμένονται να είναι ακριβείς όπως πάντα.

Οι καιρικές προβλέψεις τους είναι κατά 80 τοις εκατό ακριβείς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα (περισσότερο από εκείνες των μετεωρολόγων).


Ο πιο ζεστός… των/του…

Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε τίτλους όπως: «Ο Ιούλιος του 2016 ήταν ο πιο ζεστός Ιούλιος των τελευταίων τόσων ετών ή από τον περσινό ή του 2014» και πάει λέγοντας.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε πρόσφατα:

Ο πιο ζεστός μήνας στα μετεωρολογικά χρονικά ο φετινός Ιούλιος


Ο Ιούλιος του 2016 υπήρξε ο πιο θερμός μήνας στην καταγεγραμμένη μετεωρολογική ιστορία μετά το 1880, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Κι όταν κάποιος λέει, Μα… εδώ δεν ήταν, υπάρχει η απάντηση: όχι στη χώρα σας αλλά… γενικά! Και αόριστα;

Αυτά τα συμπεράσματα που βγαίνουν με τις δικές τους περίεργες μετρήσεις πηγάζουν πάντα από την ίδια αμερικάνικη πηγή της λατρευτικής Κλιματικής Αλλαγής.

Ωστόσο άλλοι επιστήμονες κάνουν τους υπολογισμούς τους και λένε ότι ο ήλιος κύκλους κάνει και ότι από το 2020 έως το 2053, θα αρχίσει η ψύξη του πλανήτη.

Η καθηγήτρια Valentina Zharkova (Πανεπιστήμιο Northumbria) και οι συνεργάτες της διεξήγαγαν έρευνα η οποία δείχνει ότι στους επόμενους τρεις ηλιακούς κύκλους, θα δούμε την ηλιακή δραστηριότητα να μειώνεται σημαντικά στα μέση του αιώνα.

Φυσικά και δέχτηκε πυρά για την έρευνα της, ενώ… «ανέβασε το θερμόμετρο» όχι του πλανήτη, αλλά της αντιπαράθεσης μεταξύ των επιστημόνων.

Κι ενώ το «Ο πιο ζεστός… των/του…» της NASA έγινε viral στα ελληνικά ΜΜΕ, με αυθαίρετα συμπεράσματα «λόγω ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής» και τη γνωστή σάλτσα, άρθρα όπως του Αλμανάκ και της καθηγήτριας από το Πανεπιστήμιο Northumbria, δεν βλέπουν ποτέ το φως της ελληνικής δημοσιογραφίας, ούτε της έντυπης αλλά ούτε και της τηλεοπτικής.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ…

nea.allnewz