MENU

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Το Ισραήλ χτύπησε αιφνιδιαστικά την συριακή στρατιωτική βάση της 121ης Ταξιαρχίας-Επίθεση των Ισραηλινών απέναντι σε Ρώσους και Σύρους;-Συναγερμός στην Λατάκεια

Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Συρία με τα «απόνερα» να φτάνουν στην ρωσική στρατιωτική βάση της Jmeimim , η οποία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό  από την νέα εξέλιξη η οποία μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις παρά την συμφωνηθείσα στρατιωτική εκεχειρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .



Σύμφωνα με δημοσιεύματα από συριακά κοινωνικά δίκτυα το Ισραήλ χτύπησε την στρατιωτική βάση της 121ης Ταξιαρχίας στην περιοχή Kanakir.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε: «Το Ισραήλ επιτέθηκε στις θέσεις του συριακού πυροβολικού στην περιοχή του Ein al-Burj στη συριακή πλευρά του όρους Ερμών.

Ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους στη βάση. Ως αποτέλεσμα, κατέστρεψε ένα αντιαεροπορικό σύστημα , προκαλώντας υλικές ζημιές.

Η πηγή πρόσθεσε: «Η ισραηλινή επίθεση διεξήχθη στο πλαίσιο της υποστήριξης της τρομοκρατικής οργάνωσης Dzhabhat al-Nusra, κατά του συριακού και ρωσικού στρατού .

Αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να κλιμακωθεί και να υπονομευτεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας .

Χθες η συριακή αεράμυνα κατέρριψε ένα ισραηλινό αεροσκάφος και ένα drone, έτσι τώρα οι Ισραηλινοί προφανώς εκδικούνται την Δαμασκό , κλιμακώνοντας τον πόλεμο στην περιοχή.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτατα , και θα ενημερώσουμε σε λίγο για περισσότερες λεπτομέρειες.

πηγή: .pentapostagma