ΚΑΙ εμφανίσθηκε από την σπηλιά του Πάνα ένας υψηλόσχημος άνδρας.. ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ το όνομα του

ΚΑΙ.. εμφανίσθηκε από την σπηλιά του Πάνα ένας υψηλόσχημος άνδρας Εκτυφλωτικό φως τον περιέβαλλε με μια εχέτλη -υνί αρότρου-εφόρμισε κατά των έντρομων Περσών
 Σκότωσε πολλούς… άναυδοι οι Έλληνες παρακολουθούσαν την σκηνή… Όπως αιφνιδιαστικά εμφανίσθηκε έτσι εξαφανίσθηκε…
Σε ερώτηση προς την Πυθία οι Αθηναίοι έλαβαν την απάντηση: ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΧΕΤΛΑΙΟ και αυτό έγινε… Όσο δε για το παράπονο του Θεού Πάνα προς τους Αθηναίους ότι δεν του είχαν ιερό ενόσω τους βοήθησεστην Μάχη του Μαραθώνα φρόντισε ο ίδιος ο Μιλτιάδης και έκτισε βωμό στις υπώρειες του ιερού βράχου της Ακρόπολις!!
490 π.χ..Σεπτέμβριος…Νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών…η Ναυμαχία της Σαλαμίνας έδωσε ένα χαριστικό πλήγμα στους Μήδους….γενναίοι άνδρες εσείς…Αθηναίοι και λοιποί των Ελλήνων….δεν φοβηθήκατε την υπεροχή του Ασιάτη δυνάστη.. προχωρήσατε κατά μέτωπο και μαζί με τον Εχετλαίο… δώσατε το στίγμα σας στην αιωνιότητα.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΊΝΕΙΣ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παρά να ΖΕΙΣ για να λες ότι ζεις και δη κάτω από επαίσχυντα δεσμά….!!!…..ΑΙΣΧΥΛΟΣ στους ΠΕΡΣΕΣ του :
»ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ……..ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΓΥΝΑΙΚΑΣ ,ΠΑΙΔΙΑ……….ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ…..ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ…..Α-Γ-Ω-Ν…..!!!!…
Θυμηθείτε φίλοι μου τίνος επίγονοι είσθε……μην λοιπόν ξεχνούμε το τι οφείλουμε στις επόμενες γεννιές Εληνοπαίδων..
Αρτεμησία