MENU

Αποκαλύπτουμε… ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ! Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ !!!

Θυμίζει σενάριο από ταινία, όμως δυνητικά μπορεί να είναι και πραγματικότητα!
 Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο OSIRIS-Rex της NASA έχει οριστεί να ξεκινήσει αύριο, με το στόχο του προσγείωση στο δυνητικά θανατηφόρα αστεροειδή Bennu. Το σκάφος αναμένεται να φτάσει το 2018.
Σε μία ακόμη πενταετία θα επιστρέψει στο πλανήτη μας, με δείγματα από τον αστεροειδή, για τον οποίον υπάρχει φόβος ότι θα μπορούσε να μας χτυπήσει μέσα στα επόμενα 200 χρόνια. Τα κρίσιμα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν αν χρειαστεί να σταματήσουν τον μεγάλων διαστάσεων αστεροειδή.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι φτάνει τα 500 μέτρα σε μήκος, και φυσικά μια ενδεχόμνη πρόσκρουση στον πλανήτη μας δεν θα αφάνιζε την ανθρωπότητα, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένη καταστροφή και ακόμη και να εξαφανίσει μια ολόκληρη χώρα.
Ο αστεροειδής προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2135. Και στην πραγματικότητα, τόσο κοντά που υπάρχει ο φόβος το βαρυτική έλξη της Γης θα μπορούσε να τον τραβήξει, και τελικά να προσκρούσει σε κάποιο σημείο του πλανήτη.
Ο Bennu ανακαλύφθηκε από το ερευνητικό κέντρο Linear στις 11 Σεπτεμβρίου 1999. Ο αστεροειδής περνά από την τροχιά μας κάθε έξι χρόνια, και φτάνει κοντά σε απόσταση 180.000 μιλίων από τη Γη, αλλά και μακριά σε απόσταση 211 εκατομμυρίων μιλίων. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ειδικοί: «Το 2135 πρόκειται να γίνει ένα «τσίμπημα’ στην τροχιά Bennu, που ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε πορεία για τη Γη τα επόμενα χρόνια».