Ρώσος ΑΓΕΣ: Εξουδετερώνουμε τα πάντα σε ακτίνα 500χλμ στον Βόσπορο - Ευθεία απειλή προς την Άγκυρα

Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει μοιάζει η Μαύρη Θάλασσα.Οι τελευταίες πρακτικές της Τουρκίας και οι περίεργες κινήσεις της σε διπλωματικό επίπεδο,
 μάλλον έχουν δυσαρεστήσει έντονα τους Ρώσους αξιωματούχους, που δε διστάζουν να απειλήσουν ευθέως τον φιλόδοξο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αναφερόμενος στις δυνατότητες του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, σημείωσε: "Εντοπίζουμε και εξουδετερώνουμε στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων, ειδικά με τα συστήματα πυραύλων Bastion , συμπεριλαμβανομένου και του Βοσπόρου".
Για πρώτη φορά μετά τη "νέα λυκοφιλία" μεταξύ των δύο χωρών, η περιοχή του Βοσπόρου βρέθηκε στο πεδίο αντιπαραθέσεων, με τον Ρώσο ανώτατο αξιωματούχο να ξεκαθαρίζει πως τυχόν πολεμικά κόλπα δεν θα γίνουν ανεκτά από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας.
Μάλιστα ο Ρώσος ΑΓΕΣ Βαλέρυ Γερασίμωφ, θέλοντας να προλάβει τις τυχόν ορέξεις της Τουρκίας, επεσήμανε πως "πολλά χρόνια πριν, το τουρκικό ναυτικό, ήταν ουσιαστικά ο «καπετάνιος» του Ευξείνου Πόντου. Τώρα όλα είναι διαφορετικά".