Ισχυρότατος σεισμός 7,4R συντάραξε την Ιαπωνία – Προειδοποιήσεις για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε τη βόρεια Ιαπωνία την Τρίτη, σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία,
 η οποία εξέδωσε επείγουσες προειδοποιήσεις για τσουνάμι που αναμένεται να πλήξουν μεγάλο μέρος των βόρειων ακτών της χώρας στον Ειρηνικό.

Προειδοποίηση για τσουνάμι είχε εκδοθεί για δύο περιοχές τις Ιαπωνίας, τη Φουκουσίμα και τη Μιγιάγκι, και μια προειδοποίηση κινδύνου για διάφορες άλλες τοποθεσίες μετά τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 06.00 τοπική ώρα (23.00 Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

Όλες αυτές οι προειδοποιήσεις ήρθησαν, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για πιθανούς μετασεισμούς ίδιου μεγέθους, γύρω στους 7 βαθμούς, τις επόμενες επτά ημέρες.

Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός στο Τόκιο, εντοπίστηκε ανοικτά των ακτών της νομαρχίας Φουκουσίμα, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.



Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian αλλά και ένα βίντεο από σταθμό του τρένου στο οποίο φαίνονται οι πίνακες αναγγελίας των δρομολογίων να κουνιούνται βίαια από τα 7,4 Ρίχτερ.



Δείτε το χάρτη από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο