ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ! Οι παίκτες της Τσαπακοένσε ήταν να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο

Περίμεναν με αγωνία το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία τους, μόνο που η ζωή είχε αποφασίσει διαφορετικά.
 Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Τσαπακοένσε πόζαραν χαμογελαστοί εντός και εκτός αεροπλάνου καθ” οδόν προς την Κολομβία χωρίς να ξέρουν ότι το ταξίδι αυτό θα ήταν για τους περισσότερους μοιραίο όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε ορεινό όγκο κοντά στην πόλη Μεντεγίν. Τραγική ειρωνεία, αρχικά η ομάδα θα επιβιβαζόταν σε άλλο αεροπλάνο αλλά δεν τους επετράπη από τις βραζιλιάνικες Αρχές.


Ο απολογισμός τραγικός. Εβδομήντα επτά νεκροί και 5β επιζώντες με τους διασώστες να έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης των σωρών από τον χώρο της συντριβής. Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι ο πιλότος έκανε κύκλους σε μια προσπάθεια να ξεφορτωθεί καύσιμα πριν επιχειρήσει την προσγείωση και είχε εκπέμψει σήμα για βλάβη. Στη μνήμη των θυμάτων έχει κηρυχθεί στη Βραζιλία τριήμερο πένθος.



Το ίδιο αεροπλάνο είχε μεταφέρει πριν από 20 μέρες και την Εθνική Αργεντινής συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων αστεριών της, Λιονέλ Μέσι και Άνχελ ντε Μαρία, με πολλούς να σκέφτονται τι θα είχε συμβεί αν είχε πέσει τότε σαν να έχει μεγαλύτερη αξία η ζωή του Μέσι από τη ζωή των θυμάτων της σημερινής αεροπορικής τραγωδίας.





Μεταξύ των φωτογραφιών που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι αυτές του Άλαν Ρουσέλ και του Ντανίλο Παντίλα τις οποίες ανέβασαν οι ίδιοι λέγοντας: «Κολομβία, ερχόμαστε! » Αμφότεροι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια με τον Παντίλα να υποκύπτει στα τραύματα του στο νοσοκομείο. Ζωντανός ανασύρθηκε και ο τερματοφύλακας της ομάδας, αλλά έχασε και αυτός τη μάχη στο νοσοκομείο.





Τραγικές φιγούρες οι παίκτες της ομάδας που δεν ταξίδεψαν οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυά τους στα αποδυτήρια της ομάδας. Τα ίδια αποδυτήρια που μοιράζονταν με τους νεκρούς συναθλητές τους.