MENU

Απαντώντας στην παραφιλολογία περί ενιαίου πατριωτικού μετώπου.

Όταν πριν από 6-7 χρόνια συνειδητοποίησα ότι αυτοί που κυβερνούν την χώρα μας δεν έχουν τις δυνατότητες ούτε την ψυχική δύναμη να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα
 που οι ίδιοι δημιούργησαν αλλά ούτε και να αντιταχθούν στα ξένα συμφέροντα και ότι μόνο ο ελληνικός λαός ήταν σε θέση να σώσει την πατρίδα του, άρχισα μια αναζήτηση για να βρω ανθρώπους που πίστευαν στον Τριαδικό Θεό, σε αξίες και ιδανικά για να συνεργαστούμε και να βάλουμε τον πρώτο λίθο σε μια αγνή πατριωτική κίνηση που θα σώσει την Ελλάδα. Έτσι βρέθηκα σαν ένας απλός εργάτης στο κίνημα της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”.


Εκ των υστέρων έγινα δέκτης μιας παραφιλολογίας που εκπορεύονταν από κάποιους δήθεν πατριώτες που εστιάζονταν σε απόψεις όπως: δεν χρειάζονταν να δημιουργηθεί η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” αφού ήδη υπάρχουν κόμματα ή κινήματα που εκφράζουν τις ίδιες αξίες, ότι διασπά τον ίδιο ουσιαστικά πατριωτικό χώρο, ότι δεν έχει στελέχη και ότι δημιουργήθηκε άλλο ένα κόμμα του 0,50%. Στην συνέχεια όταν διαπίστωσαν ότι η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” σιγά – σιγά βάζει τις βάσεις για να πετύχει, άρχισαν να εμφανίζονται απόψεις ότι πρέπει όλα τα πατριωτικά κόμματα να ενωθούν για το καλό της πατρίδας σε ένα ενιαίο μέτωπο, σε ισότιμη όμως βάση.

Προσωπικά, εφαρμόζω τα λόγια του ευαγγελίου και τη συμβουλή του Κυρίου «να κρίνετε τους ανθρώπους από τα έργα τους και όχι από τα λόγια τους». Αυτό με βοηθά να αποφεύγω τις κακοτοπιές. Υπήρξαν στο παρελθόν κάποια μεγαλύτερα και μικρότερα κόμματα και κινήματα που μίλησαν για Θεό και πατρίδα. Χόρτασε ο ελληνικός λαός όχι μόνο από άθεους και απάτριδες αλλά και από εμπόρους του Θεού και της πατρίδας ή ακόμα και από πράκτορες ή προδότες. Πολλά τα δέντρα που κάνανε κακούς καρπούς. Οι περισσότεροι από αυτούς έπεισαν πολλούς που άκουγαν τα λόγια αλλά δεν εξέταζαν τα έργα. Για κάποιους που δεν είχα σχηματίσει ασφαλή γνώμη επικοινώνησα μαζί τους για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτούς. Δεν θέλω να τα ισοπεδώσω όλα. Πραγματικά υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι μέσα σε αυτά τα κινήματα ή τα κόμματα που και πίστη Θεού είχαν και φιλοπατρία. Τους εκμεταλλεύτηκαν όμως εν αγνοία τους. Υπήρξαν και κάποια μικρά κινήματα που πραγματικά ήθελαν το καλό της πατρίδας αλλά δεν μπόρεσαν να αναδειχτούν. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αιτιολογήσω γιατί απέτυχαν στους στόχους τους. Δική μου αρμοδιότητα είναι να απαντήσω στην παραφιλολογία που κάποιες φορές έχει ως βάση τον εγωισμό ή τη ζήλια.

Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” δεν εκφράζει ένα χώρο. Δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Όχι μόνο αυτούς που ζουν στην Ελλάδα αλλά και όλους όσους ζουν απανταχού του κόσμου. Είναι σαν ένα περιβόλι που δεν έχει όρια. Για κάθε «καλό δέντρο» υπάρχει χώρος και χωράει όλους τους Έλληνες. Και πιστεύουμε στο ένα οικοδόμημα. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να μοιράζεται την καρδιά του σε δυο αγάπες. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι μέλος σε δυο κόμματα ή σε δυο κινήματα.


 Στην “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” θέλουμε ανθρώπους που θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στο σκοπό που έχουμε θέσει. Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συνένωση κομμάτων ή κινημάτων. Και επιπλέον όταν κάποιος δηλώνει ότι αγωνίζεται για τη σωτηρία της πατρίδας και ταυτόχρονα ζητάει ισότιμες συμμετοχές και πρωτοκαθεδρίες, οι ίδιες οι πράξεις του τον διαψεύδουν. Τέτοιοι άνθρωποι μάλλον το συμφέρον το δικό τους επιδιώκουν και όχι το συμφέρον της πατρίδας. Στο περιβόλι της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ” τα κακά δέντρα μαραίνονται από μόνα τους. Για όσους θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν, η πόρτα του κινήματος είναι ανοιχτή.

Όταν δημιουργείς ένα κίνημα δεν φτάνουν μόνο οι καλές προθέσεις. Πρέπει να γνωρίζεις τον αντίπαλο, να έχεις τις γνώσεις και την εμπειρία αλλά και το γνώθι σαυτόν, διαφορετικά θα αποτύχεις. Είναι δυνατόν όσοι δημιούργησαν το κίνημα της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ” να μην έχουν τα στοιχεία αυτά; Διαβάζω κάποιες γνώμες οι οποίες χωρίς να ονοματίζουν, υποβιβάζουν τα στελέχη της Ελεύθερης Πατρίδας. Μα δεν αναρωτούνται οι άνθρωποι που τις εκφράζουν αφού οι ίδιοι είναι τόσο καλοί όσο νομίζουν, γιατί δεν πέτυχαν; 

Ας ξεκινάμε από το γνώθι σαυτόν και μετά ας κρίνουμε τους άλλους. Το κίνημα έχει σπουδαία στελέχη και κάθε μέρα εμπλουτίζεται με νέα. Όπως προείπαμε το “περιβόλι” είναι μεγάλο και τους χωράει όλους. Δεν χωράει όμως ούτε ένα δέντρο που κάνει κακούς καρπούς.

Όσον αφορά, όλους όσους έτρεξαν να προκαταλάβουν τον ελληνικό λαό διαδίδοντας τις προβλέψεις τους ότι τα ποσοστά του κινήματος στις εκλογές θα είναι στο 0,50% θα τους απαντήσω ότι δεν πρέπει να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ” χτίζεται από ανθρώπους που έχουν τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά προπάντων την ψυχή, ως κόμμα που έρχεται να αναλάβει την εξουσία την “επόμενη μέρα”. 

Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα και επιθυμεί ο κάθε συνειδητοποιημένος Έλληνας. Όπως όμως στην προπόνηση, ότι χτίζεται γρήγορα χάνεται και γρήγορα έτσι και στην πολιτική ότι εμφανίζεται απότομα χάνεται το ίδιο απότομα. 
Όσο πιο βαθιά θεμέλια βάλεις, τόσο πιο ψηλό κτίριο θα σηκώσεις και αυτή τη στιγμή ως κίνημα είμαστε στο κτίσιμο βαθιών θεμελίων. Ας μην προτρέχουν επομένως να προκαταλάβουν κάποιοι. Σημασία έχει να βγάζει η πηγή καθαρό νερό. Όσα εμπόδια και να βρεθούν στο δρόμο του, το νερό θα φτάσει στον προορισμό του. Να ξεδιψάσει τους διψασμένους Έλληνες. Το 2017 πρώτα ο Θεός θα είναι το έτος της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ”.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος