Τα Ρομπότ που κλέβουν θέσεις εργασίας θα πρέπει να πληρώσουν φόρους, λέει ο φοροφυγάς Gates!

Ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και συνιδρυτής της Microsoft που ως γνωστόν είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες που
 φοροαποφεύγουν/διαφεύγουν, είπε σε μια συνέντευξη την Παρασκευή ότι τα ρομπότ που κλέβουν τις ανθρώπινες θέσεις εργασίας θα πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο τους σε φόρους

«Αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος εργαζόμενος που κάνει, ας πούμε, εργασία αξίας $ 50.000 σε ένα εργοστάσιο, το εισόδημα του φορολογείται και από αυτό μπορείτε να πάρετε το φόρο εισοδήματος, φόρο Κοινωνικής Ασφάλισης, όλα αυτά τα πράγματα», είπε. «Εάν ένα ρομπότ μπαίνει να κάνει το ίδιο πράγμα, νομίζω ότι θα πρέπει να φορολογηθεί σε παρόμοιο επίπεδο».

Ωστόσο αυτή τη φαεινή ιδέα του Gates -που μοιάζει με εκείνη των εμβολιασμών του (λέει ότι οι εμβολιασμοί στην Αφρική θα μειώσουν τον πληθυσμό της)- είχαν και οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο παρελθόν. Ο νόμος αυτός για τη φορολόγηση των ρομπότ απορρίφθηκε. Εξάλλου οι ίδιοι οι επιχειρηματίες έχουν δηλώσει ότι αν περάσουν σε κάποια χώρα τέτοιοι νόμοι, θα μεταφέρουν την επιχείρηση τους σε μια άλλη με ευνοϊκότερους όρους, όπως έκαναν και στο παρελθόν με τους ανθρώπους εργάτες, κυνηγώντας πάντα χαμηλή φορολογία και φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η έκθεση της McKinsey, αναφέρει ότι το 50 τοις εκατό των θέσεων εργασίας που εκτελούνται από τον άνθρωπο είναι ευάλωτα σε ρομπότ, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια περίπου $ 2.7 τρισεκατομμύρια θέσεων εργασίας μόνο στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, ο Gates είπε στους συντάκτες του FOX Business Δικτύου ότι νιώθει ενθουσιασμένος για να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο Trump και την κυβέρνησή του, ειδικά όταν πρόκειται για την υποστήριξη του Bill & Melinda Gates Foundation και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση, απόφαση που υπέγραψε ο Ομπάμα τα τελευταία 24ωρα της θητείας του.

Όταν είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, έχεις άποψη για όλα και τις επιβάλεις σε όλους…