Ο Προκόπης Παυλόπουλος αμφισβητεί την νομική ισχύ του Eurogroup και όλες τις αποφάσεις που έχει λάβει τονίζοντας ότι δεν περιλαμβάνεται στους θεσμούς της
ΕΕ, καθώς με βάση τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), είναι άτυπο και δεν περιλαμβάνεται στους θεσμούς της ΕΕ.
ΕΕ, καθώς με βάση τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), είναι άτυπο και δεν περιλαμβάνεται στους θεσμούς της ΕΕ.
Όπως επισήμανε «Η Ευρωοομάδα είναι άτυπο, δηλαδή άνευ κρίσιμης θεσμικής σημασίας Forum των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ίδια στιγμή που όλες οι αποφάσεις ως προς την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων και τις αντίστοιχες δρακόντειες κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής της, λαμβάνονται ύστερα από απόφαση της Ευρωομάδας.
Αυτό όμως δεν ενέχει νομική ισχύ. Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα έναντι τρίτων.
Το Eurogroup είναι ένα απλό forum συζητήσεων, σε υπουργικό επίπεδο, των αντιπροσώπων των κρατών-μελών με νόμισμα το ευρώ και όχι όργανο που λαμβάνει αποφάσεις»!
Ο Παυλόπουλος ανακάλυψε ξαφνικά τον εξωθεσμικό ρόλο του eurogroup, που δημόσια καταγγέλλει. Ξεχνάει όμως ότι…
1) ότι ψήφισε και ενέκρινε τα φονικά μνημόνια από τα οποία και πληρώνεται κανονικά, εν αντιθέσει με την σκληρή υπερφορολόγηση των πολιτών.
2) ότι φόρτωσε και ο ίδιος το ελληνικό δημόσιο με χιλιάδες άχρηστους σαν όλους τους πολιτικούς του ΧΘΕΣ . Αν έπρεπε να προσωποποιηθεί η χρεοκοπία, θα έπαιρνε τη φάτσα του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο άνθρωπος που διόρισε πάνω από 800.000 στο δημόσιο και μετά όταν δεν είχε να τους πληρώσει αποσύρθηκε διακριτικά για να επιστρέψει σαν λαϊκός ήρωας του αντιμνημονιακού τόξου. Ο ήρωας του πελατειακού κράτους. Ο καλύτερος καθρέφτης ενός λαού που δεν αξίζει τίποτε πιο παρακατιανό.
3) Το ΣτΕ ψήφισε ως συνταγματικά τα μνημόνια παρά τη συμμετοχή σε αυτά του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο)
4) ότι τις υπογραφές για τα μνημόνια (που είναι διεθνείς συμφωνίες) δεν τις βάζουν οι συμμετέχοντες στο εκάστοτε Eurogroup αλλά οι κυβερνήσεις από τις οποίες πέρασε, και οι εκπρόσωποι των δανειστών, ανάμεσα στους οποίους είναι το ΔΝΤ που είναι ένας διεθνής θεσμός.
Το ερώτημα είναι τι θέλει να πει με όλα αυτά και γιατί το λέει τώρα και γιατί δεν είχε προχωρήσει ενωρίτερα στις συγκεκριμένες θέσεις.
Μήπως γιατί ετοιμάζεται κάτι πέρα και πάνω από ότι γνωρίζουμε; Και δεν είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιείται από την ΕΕ.
Αποκλείεται κατ’αρχήν να μην είναι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση. Να πούμε ότι είναι και σε γνώση του Κ.Καραμανλή, στην πολιτική ομάδα σκέψης του οποίου, ανήκει και ο ΠτΔ; Είναι βέβαιο.
Τι σημαίνει όταν λέει ότι οι αποφάσεις του Eurogroup για τα Μνημόνια είναι άκυρες γιατί έχουν ληφθεί από το Eurogroup, το οποίο δεν έχει νομική ισχύ και αρμοδιότητα να λάβει τέτοια μέτρα;
Τι ακριβώς ετοιμάζεται; Μένει να αποδειχθεί…
ΠΗΓΗ