MENU

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ(Βίντεο)

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη.Η κατασκευή ενός τζαμιού διακόπηκε αφότου Γερμανοί πατριώτες στήνουν δέκα τεράστιους σταυρούς στο εργοτάξιο.
 Η ομάδα των πολιτών αυτών, έστησε τις ξύλινες αυτές κατασκευές αρχές Μαρτίου στο μικρό χωριό του Μάρμπαχ στην πόλη Έρφουρτ της Θουριγγίας. Ο ιδιοκτήτης της τοποθεσίας ανέφερε πως σκοπεύει να αναλάβει νομική δράση κατά των ακτιβιστών, οι οποίοι ονομάζονται «Citizens for Erfurt» (Πολίτες για το Έρφουρτ).
Το τζαμί αυτό ιδρύεται για τους Αχμαντίγια Μουσουλμάνους στην περιοχή. Η μουσουλμανική αυτή σέκτα ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα από τον Ινδό μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ. Ο ιμάμης της κοινότητας, ο Ιμάμης Σαγίντ Αχμάντ, δήλωσε πως οι κινήσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές δεν πρόκειται να εμποδίσουν την ίδρυση του τζαμιού.
Συνεχίζοντας, λέει πως οι διαδηλωτές βρίσκονται στη μειοψηφία ενώ η Μουσουλμανική κοινότητα έχει λάβει υποστήριξη από μια γκάμα πολιτικών.
Στην σελίδα «Πολίτες για το Έρφουρτ» στο Facebook, η ομάδα αυτή αναφέρει: « χτίσαμε ένα σημάδι της ταυτότητάς μας και τον τρόπο ζωής μας. Για τη διατήρηση του πολιτισμού μας».
Ο ευαγγελικός πάστορας Ricklef Muennich καταδίκασε τις πράξεις των Πολιτών για το Έρφουρτ. Συγκεκριμένα είπε: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στήνονται 10 σταυροί στο έδαφος ως σημείο μάχης. Ο σταυρός του Χριστού αντιπροσωπεύει την αγάπη, την αγάπη προς το γείτονα και για τον εχθρό.
Αντίθετα, η Corina Herold, ομιλήτρια στο κρατικό κοινοβούλιο της Θουριγγίας, ανέφερε πως, η εμφύτευση των σταυρών αποτελεί μια θεμελιωδώς καλή πράξη. Ισχυρίστηκε πως οι μουσουλμάνοι δεν χρειάζονται τζαμί για τη λατρεία τους ενώ θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με απλούς οίκους προσευχής.
Τέλος, ένας άλλος ομιλητής της κρατικής κυβέρνησης της Θουριγγίας, δήλωσε πως δεν μπορούν να αφαιρέσουν τους σταυρούς διότι έχουν στηθεί σε ιδιωτική γη.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:16



ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ