MENU

Παιδί επιχείρησε να αυτοκτονήσει για να νικήσει σε online παιχνίδι

Ο 13χρονος ήταν έτοιμος να πηδήσει στο κενό από πολυόροφο κτίριο για να πετύχει και την τελευταία αποστολή του παιχνιδιού 
Έτοιμο να βάλει τέλος στη ζωή του ήταν ένα 13χρονο αγόρι στην Ουκρανία, προκειμένου να νικήσει σε ένα online παιχνίδι, το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για τον θάνατο ουκ ολίγων νέων.

Το αγόρι εθεάθη στην ταράτσα πολυόροφου κτιρίου στην πόλη Λβιβ, να κάθεται στην άκρη, με τα πόδια του να κρέμονται στο κενό. Όπως έγινε γνωστό έπαιζε το αμφιλεγόμενο Blue Whale, το οποίο ξεκίνησε από τα social media στη Ρωσία για να εξαπλωθεί στη συνέχεια στην Ουκρανία, στο Καζακστάν και το Κιργιστάν. Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και σε χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και το Βέλγιο, οι αρχές έχουν συστήσει στους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να τα αποτρέπουν να συμμετάσχουν σ' αυτό.










Ο 13χρονος είχε ενημερώσει μέσω διαδικτύου, για κάθε του κίνηση ως μέρος του παιχνιδιού, το οποίο προκαλεί τους συμμετέχοντες να προβαίνουν όλο και σε πιο επικίνδυνες αποστολές, με αποκορύφωμα την αυτοκτονία. Οι αποστολές του Blue Whale περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυτοτραυματισμούς και αναρρίχηση σε επικίνδυνα μέρη, όπως γέφυρες ενώ το τελευταίο στάδιο απαιτεί αυτοκτονία είτε πηδώντας από τη στέγη ενός ψηλού κτιρίου ή δια απαγχονισμού.




Γείτονες που είδαν τον 13χρονο να είναι έτοιμος να πηδήσει στο κενό, τον πλησίασαν και κατάφεραν να τον τραβήξουν σε ασφαλές σημείο.




Το εν λόγω παιχνίδι εκτιμάται ότι ευθύνεται για αρκετούς θανάτους, με τον αριθμό να ξεπερνάει και τους 130. Πέρσι οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 21χρονου, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο δημιουργός του και κατηγορείται ότι προέτρεψε σε αυτοκτονία τουλάχιστον 15 εφήβους. Ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός αυτός είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερος. "Θα πεθάνουν ευτυχισμένοι. Τους έδωσα αυτό που δεν έχουν στην πραγματική τους ζωή: ζεστασιά, κατανόηση, ανταπόκριση", δήλωσε.

Πηγή: Sun