MENU

Χόκινγκ: Η ανθρωπότητα έχει 100 χρόνια διορία να βρει νέο πλανήτη για να μην αφανιστεί

Δραματική έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα και τους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, απηύθυνε ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος επιστήμονας της εποχής μας, Στίβεν Χόκινγκ,
 δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει άμεσα με αφανισμό και ότι έχει διορία μόλις 100 χρόνια, προκειμένου να βρει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη και να μετοικήσει εκεί, ώστε να διασωθεί το είδος.
Ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός εκτιμά ότι ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται με τέτοιο ρυθμό, που τον επόμενο αιώνα θα είναι αδύνατον να επιβιώσει, καθώς διάφοροι παράγοντες, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η αύξηση των ανίατων επιδημιών και η πιθανότητα σύγκρουσης με κάποιον μετεωρίτη, συνηγορούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
«Οι νέες γενιές είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν ζωή στο διάστημα»
«Καθώς ο πλανήτης γίνεται ολοένα και περισσότερο κατάλληλος για διαβίωση, οι νέες γενιές είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν ζωή στο διάστημα», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Στίβεν Χόκινγκ παρουσίασε νέες αποδείξεις για την επερχόμενη κρίσιμη κατάσταση, ονομάζοντας την έρευνά του «Εκστρατεία για μία Νέα Γη».
Σύμφωνα με κορυφαίους επιστήμονες που συνυπογράφουν την έρευνα, οι νέες ανακαλύψεις σε επίπεδο αστρονομίας, βιολογίας και πυραυλικής τεχνολογίας, καθιστούν δυνατή τη μετοίκηση των ανθρώπων σε άλλον πλανήτη τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο Χόκινγκ πρόσθεσε στα αίτια της πιθανής εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους, τους γενετικά αλλαγμένους ιούς, το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου και τη ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της Γης και του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το ανθρώπινο είδος δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερα από 1.000 χρόνια
«Δεν νομίζω πως το ανθρώπινο είδος θα μπορέσει να επιβιώσει για περισσότερα από 1.000 χρόνια πάνω στον πλανήτη. Πρέπει να εντοπίσει έναν νέο πλανήτη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια και να διαφύγει εκεί», τόνισε ο επιστήμονας.
Από τον Δεκέμβριο, ο Στίβεν Χόκινγκ και η NASA, σε συνεργασία με μεγάλη κορεατική εταιρεία τεχνολογίας, ξεκίνησαν την υλοποίηση ενός μεγάλου διαστημικού πρότζεκτ, για την κατασκευή ενός αστρόπλοιου που θα στηρίζεται στη νανοτεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει με ταχύτητα που θα ισούται με το ένα πέμπτο της ταχύτητας του φωτός.