MENU

Παγκόσμιος συναγερμός από το τελεσίγραφο της Κίνας σε ΗΠΑ: Σταματήστε τώρα αλλιώς…

Ευθεία απειλή κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα, ανεβάζοντας στα ύψη τον υδράργυρο στο θερμόμετρο της παγκόσμιας σύρραξης.
 Η Κίνα απαίτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις υπερπτήσεις βομβαρδιστικών στη Β. Κορέα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Γκενγκ Σουάνγκ να έχει ήδη ζητήσει ευγενικά από τις ΗΠΑ να αποφύγουν τις άσκοπα προκλητικές εκδηλώσεις δύναμης που μπορούν να «πυροδοτήσουν» μια πυρηνική απάντηση, σύμφωνα με το Reuters.
Παράλληλα, η Κίνα κάλεσε την Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου να σταματήσει να παρεμβαίνει σε υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ.
Η Κίνα άσκησε σκληρή κριτική στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Κίνα του αμερικανικού κογκρέσου (CECC), σχετικά με θέματα που αφορούν στο Χονγκ Κονγκ. Η συνεδρίαση είχε τίτλο: «Θα επιβιώσει το μοντέλο του Χονγκ Κονγκ; Μία αξιολόγηση 20 χρόνια μετά την επιστροφή».
«Η συνεδρίαση αποτελεί απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Η Κίνα είναι πολύ δυσαρεστημένη και αντιτίθεται σφόδρα σε αυτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.
Ο Γκενγκ ανέφερε ότι τις δύο περασμένες δεκαετίες, οι πολιτικές: «μία χώρα, δύο συστήματα»«ο λαός του Χονγκ Κονγκ κυβερνά το Χονγκ Κονγκ», αλλά και ένας υψηλός βαθμός αυτονομίας, εφαρμόσθηκαν αποτελεσματικά.
«Αυτό είναι ένα γεγονός που γίνεται αποδεκτό από τον καθένα που δεν έχει προκατάληψη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η CECC είναι προκατειλημμένη για τα θέματα που αφορούν την Κίνα.
«Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας και οι υποθέσεις του είναι καθαρά εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας», τόνισε ο Γκενγκ.