MENU

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «θηρίο» ήρθε στην Ελλάδα και αρπάζει τα πάντα

Δεν εχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει.Την ώρα που το Κράτος κλέβει τους πολίτες μέσω των υπέρογκων φόρων και των ληστρικών λογαριασμών  
 χρησιμοποιεί την βοήθεια της τεχνολογίας, προκειμένου να συγκεντρώσει έσοδα στα κρατικά ταμεία, αρπάζοντας ακόμα περισσότερα χρήματα.

Έτσι ένα νέο πλήρες πληροφοριακό σύστημα-θηρίο που θα ελέγχει όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου, θα προχωρά σε αυτόματες κατασχέσεις χρημάτων και συμψηφισμούς χρεών με επιστροφές, θα μπορεί να παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου και να ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης ακόμα και περιουσίας.

Η… Ανεξάρτητη (δηλαδή ανεξέλεγκτη) Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκήρυξε μάλιστα διαγωνισμό για ένα το νέο αυτοματοποιημένο πληροφοριακό σύστημα με τον τίτλο «Αυτοματοποίηση και Κεντρικοποίηση διαδικασιών και ανάπτυξη εργαλείων για την αποδοτικότερη διαχείριση και συλλογή οφειλών».

Όπως μεταδίδεται, το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα μπορεί να προχωρά σε συμψηφισμούς αλλά και να ενεργοποιεί – μετά από απόφαση της φορολογικής διοίκησης – τις διαδικασίες εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και να παρέχει πλήρη εικόνα για το σύνολο των οφειλών των φορολογούμενων.

Έτσι, θα γίνεται πλέον αυτόματος συμψηφισμός των χρεών των φορολογουμένων προς την εφορίας και της εφορίας προς τους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την προκήρυξη “ο συμψηφισμός θα ενεργείται αυτοματοποιημένα είτε για μεμονωμένες περιπτώσεις οφειλών με απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου ή άλλων φορέων είτε για ομάδα οφειλών η οποία θα προσδιορίζεται παραμετρικά με κριτήρια επιλογής.

Επιπλέον, εφεξής θα γνωρίζει μεν και ο φορολογούμενος τι του χρωστά το Δημόσιο (το οποίο δεν επιστρέφει σχεδόν ποτέ) αλλά κυρίως το Δημόσιο τι του χρωστά ο φορολογούμενος και θα τα αρπάζει από ένα σημείο και μετά, καθώς όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατάσχεσης, θα διενεργούνται ταχύτερα.

Με χαρακτηριστικά του σούπερ Μεγάλου Αδελφού, το νέο σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης οφειλών θα πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τις ακόλουθες εφαρμογές – υποσυστήματα:

Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης οφειλέτη και οφειλών Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών και ρυθμίσεων Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών Εφαρμογή εκτυπώσεων και αναφορών

Have a nice day!