MENU

Έκρηξη σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Η έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός οφείλεται σε παγιδευμένο φάκελο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ από την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/05).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ως τώρα το «φως» της δημοσιότητας, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με το θωρακισμένο αυτοκίνητό του στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο πρώην πρωθυπουργός κάποια στιγμή φαίνεται πως θέλησε να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εξερράγη.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ζωή τόσο του ιδίου του κ. Παπαδήμου, όσο και των δύο άλλων ατόμων δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο φάκελος με την εκρηκτική ύλη έγραφε «Ακαδημία Αθηνών».
Ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φέρεται να έχει τραυματισθεί στα πόδια, στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και αναμένεται να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους. Η ζωή του Λουκά Παπαδήμου δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα.
Τα δύο άτομα που έπεβαιναν στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκτός από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, υπήρχε και συνοδευτικό όχημα.
Αυτό είναι το αυτoκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν, ενώ από το όχημα βγήκε καπνός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός έφευγε από το γραφείο του στην Ακαδημίας και κατευθυνόταν στο σπίτι του.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβει στον Ευαγγελισμό, όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ και για άλλους «παγιδευμένους» φακέλους

Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb.gr υπάρχουν παρόμοιοι παγιδευμένοι φάκελοι που έχουν αποσταλεί σε διάφορους πολιτικούς και άλλους στόχους.
Άντρες της τρομοκρατική εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει τις τελευταίες μέρες και έχουν σχεδιάσει τις επόμενες ώρες επιχείρηση προκειμένου να εντοπίσουν τους φακέλους.