MENU

Ε όχι και να φοβόμαστε περισσότερο τους Χριστιανούς από τους αναρχικούς!!!Αυτές είναι οι θέσεις της εκκλησίας για τα βιβλία των θρησκευτικών κύριε Ιερώνυμε;

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δε φαντάζεται»,και όντως έτσι έγινε.

Όχι βγήκαν πράγματα που ο νους μας δεν φανταζόταν ποτέ, πράγματα που το ίδιο το Σύνταγμα της Ελλάδος ορίζει,
άρθρο 16 παρ.2, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και το νόμο 1566/1985, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέχει παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων πολιτών και ειδικά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές να φροντίζει ώστε, όπως επί λέξει ορίζεται "Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη." αλλά μπήκαν και πράγματα που πάλι ο νους μας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Μόλις πριν από λίγο καιρό στα τέλη Ιουνίου 2017 ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σχετικά με τα βιβλία των θρησκευτικών:
Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, φαίνεται πως όλες οι θέσεις της Εκκλησίας έγιναν αποδεκτές.

1. Η συζήτησις άρχισε από μηδενική βάση.
Τί άλλο συμβαίνει μετά την «κατάργηση» των Φ.Ε.Κ. Β΄ 2906 και Β΄ 2920 της 13ης Σεπτεμβρίου 2016 του τ. Υπουργού κ. Φίλη και ισχύ των Φ.Ε.Κ. Β΄ 2104 και Β΄ 2105 της 19ης Ιουνίου 2017 του νυν Υπουργού κ. Γαβρόγλου.
2. Ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος.
3. Έγιναν δεκτές παρεμβάσεις, διορθώσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, προτάσεις της Επιτροπής της Εκκλησίας εις το υλικό διδασκαλίας.
4. Το υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το σχολικό έτος 2018-2019 πριν τυπωθεί θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση».
Πηγή: iefimerida.gr 


Απορία αυτές είναι οι θέσεις της εκκλησίας, να διδάσκονται τα παιδιά ότι πρέπει να φοβόμαστε τους χριστιανούς περισσότερο ακόμη και από τους αναρχικούς;;;Αυτός είναι ο ορθόδοξος χαρακτήρας του μαθήματος;;;
Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα στην  σελίδα 38 του βιβλίου της Γ. Γυμνασίου κεφάλαιο, που όχι μόνο τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος προάγει αλλά το αντίθετο. τον φόβο προς την ορθοδοξία. 

 ΙΙ Αθεϊσμός και Αντιχριστιανισμός

"Αθεϊσμός είναι η άρνηση της ύπαρξης του Θεού θεμελιωμένη σε επιστημονική θεωρία και ηθική συμπεριφορά, πέρα από το τυχαίο φαινόμενο άγνοιας και ένοιας του θείου και της έλλειψης θρησκευτικών βιωμάτων"

"Εμείς είπε αυτός ουσιαστικά δε φοβόμαστε και τόσο πολύ όλους αυτούς τους σοσιαλιστές-αναρχικούς, τους άθεους και τους επαναστάτες.Τους παρακολουθούμε και ξέρουμε το κάθε τι γι΄αυτούς. Όμως ανάμεσα σ΄αυτούς υπάρχουν κια μερικοί, όχι πολλοί, εξαιρετικά ιδιόρυθμοι άνθρωποι.Αυτοί πιστεύουν σε Θεό, είναι χριστιανοί και ταυτόχρονα είναι και σοσιαλιστές.
Αυτούς φοβόμαστε περισσότερο,αυτοί είναι τρομεροί!
Ο σοσιαλιστής-χριστιανός είναι φοβερότερος από τον σοσιαλιστή-άθεο"

Ντοστογιέφσκι  "Αδελφοί Καραμάζοφ"


Το συγκερκιμένο απόσπασμα είναι του Φιοντόρ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι, σε μία από τις σελίδες των Αδελφών Καραμαζώφ παρουσιάζει έναν εκπρόσωπο της Ρωσικής κρατικής καταστολής του Τσάρου να μιλά για τις κατηγορίες των επαναστατών των πρώτων δεκαετιών του 19ου αιώνα αφού ο Σοσιαλισμός προσπάθησε να συνδιαλαγεί με τον Χρισταινισμό απομυζώντας δύναμη για την επερχόμενη κοινωνική επανάσταση.

Βιβλίο που σε καμμία περίπτωση 13χρονα ή 14χρονα παιδιά θα διαβάσουν, παίρνοντας όμως το λάθος μήνυμα που είναι και αυτοσκοπός, άλλωστε το λέει και ο τίτλος του κεφαλαίου Αντιχριστιανισμός.
Μάλιστα!
 Αυτός όπως φαίνεται είναι ο εχθρός.
Ακόμη και εδώ διαστρεβλώνουν τον ίδιο τον Ντοστογέφκι καπιλευόμενοι αποσπασματικά ένα κομμάτι του βιβλίου , διαφημίζοντας ένα απόσπασμα εκπροσώπου ολοκληρωτικού καθεστώτος του Τσάρου  που αιματοκύλησε πλήθος εργατών σαν ιδεολογικό πρότυπο. 
Αντίθετα ο Ντοστογέφσκι με τον ήρωα του τον   Ιβάν Καραμάζοφ, τον φαινομενικά πιο ήσυχος και αδιάφορο από όλους, να είναι ο πιο σκοτεινός. Ίσως ο πιο ερεβώδης ήρωας του Ντοστογιέφσκι. Οι ιδέες του οπλίζουν το χέρι του Σμερντιάκοφ επιβεβαιώνονας ότι «πάνω από το κεφάλι κάθε ιδεολόγου, γνέφουν, αόρατα για τους πολλούς, κάποια αιματοβαμμένα χέρια». Επειδή:

Ο δρόμος της αθεΐας και της αυθαιρεσίας καταλήγει αναγκαστικά στην πατροκτονία, στην άρνηση του πατέρα. Η επανάσταση είναι πάντοτε πατροκτονία. Η παράσταση των σχέσεων ανάμεσα στον Ιβάν Καραμάζοφ και τα άλλα κατώτερα «εγώ» -τον Σμερντιάκοφ λόγου χάρη- ανήκει στις πιο μεγαλοφυείς συλλήψεις του Ντοστογιέφσκι. Ο δρόμος της αυθαιρεσίας που σέβεται την ιδέα του υπερανθρώπου οδηγεί στη μορφή του Σμερντιάκοφ, την πιο φρικτή τιμωρία για τον άνθρωπο. Ύστερα δηλαδή από την προσπάθεια θεοποιήσεως του ανθρώπου, στο τέρμα προβάλλει η αποκρουστική και φρικτή γελοιογραφία του Σμερντιάκοφ.(Μπερντιάγιεφ)

Ναι, οι Αδελφοί Καραμάζοφ είναι μια ιστορία πατροκτονίας. Και ο συγγραφέας ενοχοποιεί όλους τους ήρωές του γι’ αυτήν.