MENU

Εκεί ξεκινά το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα όλων των εποχών

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Το μεγαλύτερο πείραμα όλων των εποχών ξεκινά και δέκα χιλιάδες άνθρωποι στη Νέα Υόρκη, την άτυπη πρωτεύουσα της Νέας Τάξης,
  καλούνται να μοιραστούν τις καθημερινές τους στιγμές και προσωπικά τους δεδομένα για 20 χρόνια!

Το πείραμα θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του νορβηγικού επιστημονικού - φιλανθρωπικού ιδρύματος Kavli. Ο «Μεγάλος Αδερφός» είναι πάλι εδώ και καλεί τον παγκόσμιο ηγέτη να παρουσιαστεί.

Όπως αναφέρεται, οι συμμετέχοντες στο πείραμα θα πρέπει να επιτρέψουν σε μια ομάδα επιστημόνων να «καλωδιώσουν» τα σπίτια τους και τους ίδιους, ώστε να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η καθημερινή ζωή τους. Έτσι κάπως θα φαντάζει η παγκόσμια χούντα, η οποία θα επιβληθεί ως ανάγκη προς όφελος της τάξης και της ασφάλειας σε έναν κόσμο που οδηγείται στο χάος!

Ειδικότερα, τα 10.000 άτομα που θα πάρουν μέρος, θα παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο και θα καταγράφονται όλες τους οι κινήσεις εντός και εκτός σπιτιού. Από το που βρίσκονται κάθε στιγμή στο χάρτη, μέχρι τι τρώνε, τι μουσική ακούνε και τι προβλήματα υγείας παρουσιάζουν. Οι ερευνητές επιδιώκουν να βρουν άτομα από όλες της γειτονιές της Νέας Υόρκης μέσα στο επόμενο έτος, που θα ξεκινήσει αυτή η νέα… κοινωνική μελέτη με όνομα «The Human Project».

Στόχος του πειράματος, μας λένε, θα είναι να συλλέξει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων, για την υγεία, την γήρανση, την εκπαίδευση, την συμπεριφορά και πολλές άλλες πτυχές της ανθρώπινης ζωής,  τα οποία στη συνέχεια οι επιστήμονες (γιατροί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι) θα έχουν στη διάθεσή τους προς αξιοποίηση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να προετοιμάσει το έδαφος για πιο εκτεταμένη εφαρμογή του στις κοινωνίες των ανθρώπων, οι οποίες βρίσκονται σε χώρες που επηρεάζει η Νέα Τάξη.
«Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρότζεκτ. Μιλάμε ουσιαστικά για την πρώτη πραγματική σύνθεση τεχνικών μεγάλων δεδομένων (big data)», τόνισε ο Vasant Dhar, καθηγητής του Stern School of Business στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες θα ελέγχουν τα πάντα, κάνοντας από εξετάσεις αίματος και ούρων μέχρι γενετικούς ελέγχους και τεστ IQ, ενώ οι ερευνητές θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά ιατρικά αρχεία των συμμετεχόντων, όπως και στα εκπαιδευτικά και στα οικονομικά τους στοιχεία. Ακόμη, τα κινητά τηλέφωνά τους θα καταγράφουν συνεχώς το πού βρίσκονται, τι κάνουν και τι συζητούν, μέσω ειδικών συσκευών παρακολούθησης.
Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν 500 δολάρια ανά οικογένεια, κάτι σαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δηλαδή!
Τα σχόλια δικά σας!

el