Στόχος η Κρήτη στον Τρίτο Παγκόσμιο - «Καταγράφουν» οι Κρητικοί τους πυραύλους της Β.Κορέας (φωτό)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καταδίκασε την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων  με στόχο τη διευθέτηση της κρίσης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν στο Βλαδιβοστόκ, την ώρα που στην Κρήτη κατέγραψαν τις δονήσεις του πυραύλου, ενώ «τρέμουν» και μόνο στην ιδέα ενός πυρηνικού πολέμου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι δεν είναι δυνατή η επίλυση της βορειοκορεατικής κρίσης με μόνο μέσον τις κυρώσεις και την άσκηση πιέσεων.

Το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Χωρίς πολιτικά και διπλωματικά εργαλεία, είναι αδύνατη η διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση. Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, είναι απολύτως αδύνατη», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο.

Η Ρωσία παρουσιάζεται ως η δύναμη που προσπαθεί να αποτρέψει τον πόλεμο στην Κορέα, με τα πυρηνικά του Κιμ να «μουγκρίζουν»!



«Μουγκρίζουν» δε τόσο πολύ που από την δοκιμή της βόμβας Υδρογόνου τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (ώρα Ελλάδας) στην Βόρεια Κορέα, προκλήθηκαν σεισμικά κύματα που ισοδυναμούν με σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Τα κύματα αυτά κατεγράφησαν από τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει εγκαταστήσει από την μιαν άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, το Σεισμολογικό Δίκτυο της Εδρας UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και των Γεωκαταστροφών του Εργαστηρίου Γεωφυσικής & Σεισμολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Τις καταγραφές επεξεργάστηκαν Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης «Γεωπεριβαλλοντικοί Πόροι & Κίνδυνοι».

Η Κρήτη, σημειώνεται, πως θα αποτελέσει υποψήφιο στόχο σε περίπτωση ξεσπάσματος πυρηνικού πολέμου, καθώς, με τις «ευλογίες» των πολιτικάντηδων, φιλοξενεί στα εδάφη της, την τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν μάλιστα την βάση της Σούδας ως «Best in the Med» (καλύτερη στην Μεσόγειο)! Όπως μεταδίδεται δε, η αμερικανική παρουσία στη Σούδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στους προβλήτες του Μαραθίου έχουν «δέσει» δεκάδες –όλων των ειδών– πολεμικές μονάδες, «με τη βάση εκεί να μετατρέπεται σε απαραίτητη στάση για τη δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτήν».

Δείτε τις καταγραφές σε σεισμογράφους του δικτύου στην Κρήτη, απο το flashnews.gr: