MENU

Διαδώστε: Αυτά είναι τα σχολεία της Νέας Εποχής του παγκόσμιου ηγέτη - Δυνατές φωτογραφίες!

Του Κίμωνα Χαραλάμπους,Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων, του οποίου Επιτροπή έχει την ευθύνη να εντοπίζει τα εκπαιδευτικά κτίρια, με αρχιτεκτονική,  προσαρμοσμένη στην Νέα Εποχή της Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, επέλεξε προφάτως 12 καινοτόμα και σχεδιασμένα με πρωτότυπο τρόπο, σχολεία, τα οποία βραβεύθηκαν με τα φετινά Education Facility Design Awards. Οι φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου θα σας συγκλονίσουν!
Στο CNN Greece διαβάζουμε τις δηλώσεις του διευθυντή της επιτροπής (AIA Committee on Architecture for Education), John Dale με σκοπό να δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η μάθηση σε σχολεία/πανεπιστήμια με προσεγμένο και καινοτόμο design:
 «Το χρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες και έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς συγκεκριμένα χρώματα έχουν την ικανότητα να διεγείρουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε πιο συντηρητικοί όσον αφορά το χρώμα, ειδικά με τα τυπικά δημόσια σχολεία, διότι πιστεύουμε πως οι έντονες και φωτεινές αποχρώσεις μπορεί να αποσπούν την προσοχή των μαθητών και να τους δημιουργούν μια υπερκινητικότητα.
Ύστερα όμως, επισκέπτεσαι την Ευρώπη και παρατηρείς σχολεία με τόσο χρώμα! Είναι εντυπωσιακότατα περιβάλλοντα για μάθηση και δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Έτσι κατάλαβα, πως έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα».
Αυτά δήλωσε ο John Dale για το χρώμα με έμφαση φυσικά στα πολύχρωμα σχολεία, τα οποία όλως τυχαίως έχουν δανείσει το όνομα τους σε οργανώσεις, οι οποίες προωθούν την «Unisex Κοινωνία» στα σχολεία, ενώ επίσης ο όρος «πολύχρωμος» παραπέμπει στον «Ουράνιο Τόξο» των LGBTQ!
Αν έχετε μάλιστα παρατηρήσει πολλά ελληνικά σχολεία έχουν πλέον πολλά χρώματα!
Σχετικά με τον πρέποντα εξωτερικό χώρο των σχολείων:
 «Ο συνδυασμός μικρών και περιορισμένων χώρων σε εξωτερικό περιβάλλον, δίνει στον εκάστοτε καθηγητή την δυνατότητα εναλλαγής εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος. Αυτή η δυνατότητα δίνει στους μαθητές την ελευθερία της επιλογής για πού θα ήθελαν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα».
Πολλοί, μικροί και περιορισμένοι χώροι για τους μαθητές! Τέλος στα μεγάλα προαύλια! Γιατί άραγε;
Ο Dale κάνει λόγο και για «κατακόρυφους κήπους», «οι οποίοι μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και σε σχετικά μικρούς χώρους. Υπάρχει ένας καθηγητής στο Μπρονξ ο οποίος επισκέπτεται διάφορα σχολεία και τα βοηθά να βρουν τρόπους να δημιουργήσουν κήπους σε πολύ μικρούς και στενούς χώρους».
Μήπως αυτό έχει να κάνει με τις «αυτοματοποιημένες κάθετες φάρμες» του παγκόσμιου Κράτους, με τι οποίες θέλουν να ταΐσουν τους πολίτες ανά τον κόσμο και μόνο στο el.gr διαβάζετε για αυτές;
Δείτε στις φωτογραφίες δείγματα από τα ολοήμερα σχολεία της Νέας Εποχής του παγκόσμιου ηγέτη, στα οποία θα φοιτούν μελλοντικοί υπάλληλοι και όχι ελεύθεροι στοχαστές.
Θα κινούνται σε περιορισμένο χώρο, θα μάθουν «οικολογία», τρανσεξουαλισμό, διεθνισμό και αναθεωρημένη ιστορία.
Μαζί φυσικά και η αριστερόστροφη Ελλάδα!
Κακογουστιά, χρώματα και φυσικά κυκλικά σχήματα, όπως ο πλανήτης «φυλακή»!