MENU

Προετοιμασίες πολέμου από την Βόρεια Κορέα: Εκκενώνει πληθυσμούς από αστικά κέντρα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ασκήσεις πολιτικής άμυνας για εκκένωση πληθυσμών από αστικά κέντρα και μαζικής συσκότισης πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα όπως
 αποκαλύπτουν διεθνή δημοσιεύματα.
Οι ασκήσεις που παραπέμπουν ευθέως σε πολεμική προετοιμασία, δεν πραγματοποιήθηκαν στην
πρωτεύουσα της χώρας Pyongyang, αλλά σε άλλες πόλεις στα ανατολικά, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτές.
Το θέμα είναι ότι κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει με ακρίβεια εάν πρόκειται για ασκήσεις ή για πραγματική εκκένωση πόλεων στα ανατολικά της χώρας.

Όλα αυτά ενώ οι πληροφορίες για μια νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα αυξάνονται αυτή τη φορά όμως όπως έχουν κάνει γνωστό οι ΗΠΑ ότι δε θα μείνει αναπάντητη.
Όπως αναφέρει το NKnews.org τέτοιες ασκήσεις πολιτικής άμυνας είναι πολύ σπάνιες στην Βόρεια Κορέα.
«Δεν έχω ακούσει ξανά για τέτοιου είδους ασκήσεις πριν, στη Βόρεια Κορέα αλλά δεν εκπλήσσομαι», αναφέρει ο Νοτιοκορεάτης αντιστράτηγος ε.α. Chun In-bum: «Πρέπει να καταλαβαίνουν μάλλον πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», συμπλήρωσε.
Επιπρόσθετα πηγή μέσα στη Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι «δεν έχει ακούσει ξανά να πραγματοποιούνται παρόμοιες προετοιμασίες».
«Υπήρξαν ασκήσεις για αεροπορικούς βομβαρδισμός το 203 αλλά όχι κάτι άλλο από τότε», αναφέρει η πηγή: «Μια μαζική εκκένωση θα ήταν αδύνατο να μη είχε παρατηρηθεί».
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ δήλωσαν μέσω του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ποτέ μια πυρηνική Βόρεια Κορέα προειδοποιώντας παράλληλα ότι το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, περισσότερο υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας, παρά την ενισχύει.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, ο Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ωστόσο, από τη Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ – Ν. Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».
pronews