Η Γη «θα γίνει μια φλεγόμενη σφαίρα μέχρι το 2600», προειδοποιεί ο καθηγητής Stephen Hawking

Ο καθηγητής Stephen Hawking εξέδωσε μια ακόμη προειδοποίηση  σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής του Tencent Web,
 που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο. Ο καθηγητής Hawking δήλωσε ότι η Γη «θα γίνει μια φλεγόμενη σφαίρα μέχρι το 2600», καθώς οι αυξανόμενοι πληθυσμοί και οι αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις θα προκαλέσουν την καταστροφή.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι ο καθηγητής Hawking έχει γίνει λίγο παρανοϊκός. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο καθηγητής Hawking έκανε μια σειρά από σχόλια σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη με όλους τους κινδύνους και πώς η ταχεία ανάπτυξη της θα μπορούσε να προκαλέσει την εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής.

Ο Χόκινγκ έχει επίσης προειδοποιήσει ότι η Γη θα μπορούσε να καταστραφεί από εξωγήινους και ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν εξερευνούμε το διάστημα, ψάχνοντας τους κοσμικούς μας γείτονες.

Και τώρα, ο παγκοσμίου φήμης φυσικός έχει εκδώσει άλλη μια προειδοποίηση λέγοντας ότι ο πλανήτης μας μπορεί να πεθάνει το έτος 2600.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Hawking, μέχρι το έτος 2600, ο πλανήτης Γη «θα γίνει μια φλεγόμενη σφαίρα φωτιάς».

Ο καθηγητής Hawking προειδοποίησε ότι  η ανθρωπότητα 
θα είναι που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη, μετατρέποντάς την σε μια γιγάντια φλεγόμενη σφαίρα, μέσα στα επόμενα 600 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, το αυξανόμενο πληθυσμιακό μέγεθος και οι ακραίες απαιτήσεις για ενέργεια θα οδηγήσουν τελικά τον πλανήτη μας σε καταστροφή.

Η αυστηρή προειδοποίηση έγινε μέσω συνδέσμου βίντεο στη σύνοδο κορυφής του Tencent Web, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.


Εικόνα: Shutterstock

Το ρολόι ταιριάζει σύμφωνα με τον καθηγητή Hawking και θα μπορούσαμε να καταστρέψουμε τον πλανήτη μας μέσα σε 600 χρόνια.

Αυτός είναι ο λόγος που ο καθηγητής Hawking πιστεύει ότι η ανθρωπότητα πρέπει να στραφεί στα αστέρια για να αποφύγει αυτή τη μοίρα, με τον πλησιέστερο κοσμικό γείτονα τον Αλφα του Κενταύρου που είναι ένας από τους καλύτερους υποψήφιους για εποίκηση.

Ο καθηγητής Hawking προέτρεψε πιθανούς οικονομικούς υποστηρικτές να συμμετάσχουν σε ένα έργο παγκόσμιας κλίμακας που θα μπορούσε μία μέρα να βοηθήσει την ανθρωπότητα να φθάσει στο 
Αλφα του Κενταύρου.

Και ίσως ο Χόκινγκ να έχει δίκιο. Μετά από όλα, αυτά τα απάνθρωπα που κάνουμε στον πλανήτη μας. Ζούμε μια  ζωή σαν να είχαμε  10 γειτονιές δίπλα στην πόρτα μας.

Ο καθηγητής Hawking είναι ένας από τους υποστηρικτές του έργου Breakthrough Starshot, μια πρωτοβουλία που θα έβλεπε έναν ανιχνευτή νανοκάλυψης που θα έστειλε στο 
Αλφα του Κενταύρου τα επόμενα 20 χρόνια.

«Η ιδέα πίσω από αυτή την καινοτομία είναι να έχουμε το νανοκρακτό στη δέσμη φωτός. Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να φθάσει στον Άρη σε λιγότερο από μία ώρα, ή να φτάσει τον Πλούτωνα σε ημέρες, να περάσει το Voyager μέσα σε μια εβδομάδα και να φτάσει στο 
Αλφα του Κενταύρου μέσα σε λίγο πάνω από 20 χρόνια », δήλωσε ο καθηγητής Hawking κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η μετάβαση στο 
Αλφα του Κενταύρου δεν θα είναι εύκολη. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι βρίσκεται σε απόσταση 4,37 έτη φωτός μακριά, θα σήμαινε ότι το ταχύτερο διαστημόπλοιο μας θα χρειαζόταν περίπου 30.000 χρόνια για να φτάσει εκεί.

Το έργο Starshot στοχεύει να στείλει διαστημόπλοια μικρού μεγέθους με ένα πανί που να τροφοδοτείται από ακτίνες λέιζερ στον 
Αλφα του Κενταύρου αλλά να ταξιδεύει χίλιες φορές πιο γρήγορα.

Αλλά γιατί θέλουμε να φτάσουμε στο 
Αλφα του Κενταύρου; Λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να υπάρχουν πλανήτες σαν τη Γη που υπάρχουν στις «κατοικήσιμες ζώνες» του συστήματος των τριών αστέρων του Alpha Centauri.

Επιμέλεια Kapistrinews 
από ancient-code