MENU

Γερουσιαστής των ΗΠΑ παροτρύνει τις Αμερικανικές στρατιωτικές οικογένειες που ζουν στην Νότια Κορέα να την εγκαταλείψουν λόγω επικείμενου πολέμου

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Λίντσεϊ Γκράχαμ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι καιρός να ξεκινήσει η μεταφορά των οικογενειών αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού από τη Νότια Κορέα καθώς η Βόρεια Κορέα ωθεί τις ΗΠΑ πιο κοντά σε μια στρατιωτική σύγκρουση.

Ο Γκράχαμ, μέλος της Επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, δήλωσε ότι θα προτρέψει επίσης το Πεντάγωνο να μην στείλει πλέον εξαρτώμενα μέλη στη Νότια Κορέα.

"Είναι τρελό να στείλουμε συζύγους και παιδιά στη Νότια Κορέα, δεδομένης της πρόκλησης της Βόρειας Κορέας. '' Έτσι, θέλω να σταματήσουν να στέλνουν εξαρτώμενα μέλη και νομίζω ότι είναι πλέον καιρός να ξεκινήσουμε από την Νότια Κορέα αμερικανικά εξαρτώμενα μέλη. "
δήλωσε ο Δημοκρατικός της Νότιας Καρολίνας στο Face the Nation της CBS 


Περίπου 28.500 αμερικανικά στρατεύματα σταθμεύουν στη Νότια Κορέα για να αποτρέψουν πιθανή επιθετικότητα από το Βορρά.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε δύο μήνες σχετικής ηρεμίας πυροδοτώντας ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πυραύλλιο που μερικοί παρατηρητές 
λένε  έδειξαν την ικανότητα της απομονωμένης χώρας να χτυπήσει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Ήταν η πιο ισχυρή δοκιμή όπλων της Βόρειας Κορέας ακόμα.