MENU

34 Cryptoνομίσματα που θα θέλατε να ξέρετε

Τα νομίσματα Crypto είναι ψηφιακά νομίσματα που χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση για την παραγωγή χρημάτων και την έγκριση συναλλαγών.
 Τα νέα νομίσματα δημιουργούνται με εξόρυξη. 
Ελέγξτε τη λίστα των νομισμάτων που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε.

Vertcoin (VTC):

Ιδρυτής: Paul Bradley

Παρουσιάστηκε : 8 Ιανουαρίου 2014


WIKIMEDIA


Το Vertcoin είναι παρόμοιο με το bitcoin, αλλά με βελτιώσεις και πρόσθετα χαρακτηριστικά - όπως η λειτουργία Proof-of-work (PoW) ανθεκτική στην ASIC και η τεχνολογία Stealth Address. Σε αντίθεση με το bitcoin, ο Vertcoin είναι ενάντια στην κεντρική εξόρυξη και υπόσχεται να παραμείνει έτσι. Το Vertcoin, το οποίο έχει κερδίσει 187,47% υψηλότερα ποσοστά κατά το παρελθόν έτος,και μπορεί να αγοραστεί μέσω του YObit .





WIKIMEDIA

PIVX (PIVX):
Ιδρυτές : διακομιστής κερμάτων και s3v3n h4cks
Παρουσιάστηκε : 1 Φεβρουαρίου 2016

Το PIVX, το οποίο σημαίνει Private Instant Verified Transactions, είναι κρυπτογράφηση που διαχειρίζεται μια παγκόσμια κοινότητα. Με βάση το bitcoin, το PIVX χρησιμοποιεί ένα ενεργειακά αποδοτικό πρωτόκολλο Proof of Stake - καθώς και ένα δίκτυο 2ου επιπέδου Masternode. Αυτή η τεχνολογία blockchain εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της μέσω ενός αυτοχρηματοδοτούμενου συστήματος ταμειακών διαθεσίμων. Το PIVX μπορεί να αγοραστεί στο AnyCoin Direct. Αυτό το κέρμα έχει αυξηθεί κατά περίπου 31% σε αξία τους τελευταίους τρεις μήνες.




WIKIPEDIA
Decred (DCR): (DCR):
Ιδρυτής: Τζέικ Γιοκόμ-Πιάτ
Παρουσιάστηκε: 25 Απριλίου 2017


Αυτό το κέρμα έχει πηδήσει κατά 4.458,30% το προηγούμενο έτος. Το Decred δημιουργήθηκε από μερικούς από τους αρχικούς προγραμματιστές του Bitcoin, οι οποίοι είχαν ένα όραμα για ένα αποκεντρωμένο δίκτυο κρυπτοεικονισμού που δίνει σε όλους τους ανθρακωρύχους και τους χρήστες την ίδια επιρροή. Ακόμα και ένας νέος προγραμματιστής μπορεί να προτείνει μια νέα εφαρμογή, και Decred ενθαρρύνει τα μέλη να κάνουν το σύστημα καλύτερα. Η DCR μπορεί να αγοραστεί στο BleuTrade .




WIKIMEDIA

ΙΟΤΑ (MIOTA):
Ιδρυτής: David Sønstebø
Παρουσιάστηκε : 13 Ιουνίου 2017


Όταν τα νομίσματα της IOTA έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα στη Bitfinex, είχε ένα ρεκόρ - και το κατώφλι της αγοράς αυξήθηκε σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα. Η ομάδα πίσω από την IOTA εργάστηκε σε αυτό για δύο χρόνια πριν από την έναρξη, και εφευρέθηκε πλήρη απόδειξη του Stake μέσω Nxt που ήταν και η πρώτη Blockchain 2.0 επίσης. Τα νομίσματα της IOTA μπορούν να αγοραστούν στο Bitfinex .



WIKIMEDIA

NEM (XEM):
Ιδρυτής: Lon Wong
Παρουσιάστηκε : 31 Μαρτίου 2015


Μόνιμη για το "Νέο Οικονομικό Κίνημα", το NEM τροφοδοτείται από το κρυπτοσυμβόλαιό του που ονομάζεται Nemcoin. Η ιδέα πίσω από την καθιέρωση αυτού του ψηφιακού νομίσματος δεν ήταν τόσο να κερδίσει τη Bitcoin, αλλά να αναπτύξει (από το μηδέν) μια νέα οικονομία βασισμένη στις αρχές της αποκέντρωσης, της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης - έξω από τη σφαίρα των σημερινών παγκόσμιων χρηματιστών εξουσιών . Τα Nemcoins μπορούν να αγοραστούν μέσω της Poloniex .



COINMATH

TokenCard (TKN):
Ιδρυτής : Μελ Γκέλντερμαν
Παρουσιάστηκε : 2 Μαΐου 2017


Αυτή η κρυπτογράφηση, που φορτώνεται σε ένα πορτοφόλι συμβολαίου Token, μπορεί να δαπανηθεί κανονικά σε ταμειακές μηχανές και ΑΤΜ - χρησιμοποιώντας μια χρεωστική κάρτα Ethereum χωρίς κατάθεση που ονομάζεται TokenCard. Οι χρήστες μπορούν να ξοδέψουν μάρκες ERC20 και να διαχειριστούν τα πάντα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Token. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να ορίσουν όρια στις δαπάνες τους για να παραμείνουν στον έλεγχο και να παγώσουν αμέσως την κάρτα αν χαθεί. Δυστυχώς, τα TokenCards δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα - αλλά το TKN μπορεί να ανταλλαγεί μέσω του Bittrex




ΚΡΥΠΤΟΚΕΝΤΡΙΚΌ
Ark  (ARK):
Ιδρυτές : Μάθιου Γκρέξ, Βελισλάβ Βάλκοφ, Τσίν Τόνγκ, Χανχ Βουόνγκ, Στέφαν Νεάγκου
Παρουσιάστηκε : 7 Νοεμβρίου 2016


Η Ark ισχυρίζεται ότι είναι ένας από τους ταχύτερους στη βιομηχανία όταν πρόκειται να περιμένει τις συναλλαγές να ξεκαθαρίσουν και να εισέλθουν στο πορτοφόλι σας - με μόλις 8 δευτερόλεπτα φορές. Η ομάδα ARK διατηρεί το blockchain "άπαχο και γρήγορο" με την εκφόρτωση μη βασικών λειτουργιών σε εκατοντάδες πλευρικές αλυσίδες. Το ARK έχει αυξηθεί σε αξία κατά ένα επιβλητικό 198,4% τις τελευταίες 90 ημέρες. Μπορεί να αγοραστεί στο Bittrex .






COINMARKETCAP

Tether (USDT):
Ιδρυτής: udecker

 Παρουσιάστηκε: Φεβρουάριος 2015

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κρυπτοσυχνότητες, τα νομίσματα Tether αντιπροσωπεύουν πραγματικά νομίσματα σε μια αγορά blockchain. Η τεχνολογία αγκυρώνει (ή προσκολλάται) την αξία στην τρέχουσα αξία των εθνικών νομισμάτων - συμπεριλαμβανομένων των γεν και των ευρώ. Τα κέρματα 100% υποστηρίζονται σε βάση 1 προς 1 χρησιμοποιώντας τα αποθέματα του Tether. Τα νομίσματα Tether (USDT) μπορούν να αγοραστούν χρησιμοποιώντας το Changellyκαι έχουν αυξηθεί κατά 0,63% τον προηγούμενο μήνα.




WIKIMEDIA

Lisk (LSK):
Ιδρυτές : Max Kordek και Olivier Beddows
Παρουσιάστηκε : 25 Μαΐου 2016


Αυτή η κρυπτογράφηση εξαπλώθηκε από την Crypti πέρυσι και το σύστημα Lisk παρέχει αποκεντρωμένες εφαρμογές blockchain. Την εποχή του ICO, όταν έφθασε τα 5,8 εκατομμύρια δολάρια, ήταν το δεύτερο πιο επιτυχημένο κρυπτοσχεδιασμό που είχε συγκεντρωθεί - μόνο για να νικήσει η WAVES και η DAO αργότερα τον ίδιο μήνα. Η Lisk, η οποία έχει υπερδιπλασιαστεί σε αξία τον τελευταίο τρίμηνο, μπορεί να αγοραστεί από την Poloniex .





WIKIMEDIA

DigiByte (DGB):
Ιδρυτής: Τζέρετ Τάτε
Παρουσιάστηκε : 20 Ιανουαρίου 2014


Αυτό το ψηφιακό νόμισμα λειτουργεί στο DigiByte Blockchain και το DigiBytes (το όνομα των μονάδων κρυπτογράφησης) μπορεί να φορτωθεί σε μια χρεωστική κάρτα χρησιμοποιώντας το WirexApp.com. Αυτή η μπλοκ αλυσίδα ήταν η πρώτη από ποτέ μια διακλάδωση από έναν και μόνο αλγόριθμο απόδειξης εργασίας έως εξόρυξης αλγορίθμων πολλαπλών αλγορίθμων. Τα DigiBytes μπορούν να αγοραστούν μέσω του ShapeShift .




PIXABAY

Bitcoin Cash (BCH):
Ιδρυτής : James Hilliard
Παρουσιάστηκε : 1 Αυγούστου 2017


Με στόχο την επέκταση των περιορισμών του ανώτατου μέγιστου αποθηκευτικού χώρου δικτύου Bitcoin, το Bitcoin Cash διαγράφηκε από τον Bitcoin τον Αύγουστο του 2017. Το Bitcoin Cash γρήγορα πήδηξε στο τρίτο υψηλότερο κόστος κρυπτογράφησης και οι ιδιοκτήτες του Bitcoin κατά τη διάρκεια του σκληρού πιρουνιού ήταν προικισμένοι Bitcoin Cash ίση με τις εκμεταλλεύσεις Bitcoin τους - μια αρκετά προσοδοφόρα παραλαβή. Επιπλέον, η BCH σημείωσε αύξηση 72,23% τον περασμένο μήνα. Το BCH μπορεί να αγοραστεί μέσω διαφόρων ανταλλαγών, όπως πάντα .




PRBUZZ
Verge(XVG):
Ιδρυτές : Dogedarkdev
Παρουσιάστηκε : 10 Σεπτεμβρίου 2014


Το Verge ονομάζεται Dogecoin Dark (DOGED) όταν δημιουργήθηκε από ένα χρήστη με το όνομα Dogedarkdev το 2014. Το DOGED ήταν ένα από τα πρώτα εντελώς ανώνυμα κρυπτοσυχνότητες στην αγορά. Το Dogecoin Dark επανασχηματίζεται ως Verge το 2016, με το XVG να χρησιμεύει ως μάρκες του. Μπορεί να αγοραστεί σε πολλά χρηματιστήρια, συμπεριλαμβανομένου του NovaExchange , και έχει σημειώσει άνοδο κατά 32% την αξία των τελευταίων 7 ημερών.



ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΌΜΕΝΟ
Counterparty (XCP):
Ιδρυτές: Αδάμ Κρελλένσταϊν, Έβαν Γουάγκνερ, Ρίμπι Ντέρμοντι
Παρουσιάστηκε : Ιανουάριος 2014



Αυτό το εικονικό κέρμα αυξήθηκε κατά 27,1% τις τελευταίες 30 ημέρες. Οι χρήστες των αντισυμβαλλομένων μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους ψηφιακά μάρκες αρκετά εύκολα - τα οποία μπορούν να αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε και να ανταλλάσσονται μεταξύ τους με peer-to-peer. Τα νομίσματα XCP δημιουργούνται από bitcoins "καύσης", τα οποία αποστέλλονται σε μια μη δεσμευμένη διεύθυνση σε αντάλλαγμα για μάρκες 
Counterparty. Προσφέρει τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές πορτοφολιού: ένα πορτοφόλι ιστού, ένα κινητό πορτοφόλι, ένα πορτοφόλι επιφάνειας εργασίας και ακόμη και ένα πορτοφόλι επέκτασης Chrome. Μπορείτε να αγοράσετε το XCP στο Bter .





COINMARKETCAP

TenX (PAY):
Ιδρυτής : Toby Hoenisch (CEO της TenX)
Παρουσιάστηκε : 24 Ιουνίου 2017


Αυτή η εταιρεία είναι μια εκκίνηση από τη Σιγκαπούρη με μια αρκετά υψηλή φιλοδοξία: να εκδίδει προπληρωμένες κάρτες που "παίρνουν bitcoin στον πραγματικό κόσμο" με τις συναλλαγές Visa. Υπάρχει ετήσιο όριο 2.000 δολαρίων, λαμβάνουν 2% μείωση από κάθε συναλλαγή και έχουν πάρει πάνω από 10.000 αιτήσεις για κάρτες μέχρι στιγμής. Το PAY μπορεί να αγοραστεί μέσω του Bittrex .




ADVENTURESINCRYPTO

OmiseGo (OMG):
Ιδρυτές : ο Jun Hasegawa (Διευθύνων Σύμβουλος) και ο Donnie Harinsut (COO)
Παρουσιάστηκε : 27 Ιουνίου 2017

Αυτή η κρυπτογράφηση έχει τις αρχές της σε ένα υπάρχον χρηματοπιστωτικό προϊόν (pre-cryptocurrency) που ονομάζεται Omise - μια πολύ δημοφιλής λύση διαχείρισης πληρωμών στη Νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ταϊλάνδη. Το OmiseGo βασίζεται σε αυτό - είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού πορτοφολιού και πληρωμής που λειτουργεί μεταξύ περιουσιακών στοιχείων και νομισμάτων (συμπεριλαμβανομένων των νομισμάτων fiat και ψηφιακών). Τα μάρκες OMG μπορούν να αγοραστούν μέσω του Coinbase .




CRYPTOMONEY

Factom (FCT):
Ιδρυτές: ο Paul Snow και ο Davis Johnston
Παρουσιάστηκε : 31 Μαρτίου 2015.

Αυτό το κέρμα έχει εκτιμηθεί κατά 11,92% μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Το Factom είναι ουσιαστικά ένα πρωτόκολλο δεδομένων ανοιχτού κώδικα που βρίσκεται πάνω από το Bitcoin, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να κάνουν εφαρμογές πάνω από το blockchain του Bitcoin. Τα μάρκες κρυπτογράφησης του δικτύου Factom ονομάζονται Factoids. Το βασικό χαρακτηριστικό του Factom είναι ότι καθιστά αδύνατο για οποιονδήποτε να τροποποιήσει τα αρχεία - ένα αναλλοίωτο σύστημα βιβλίων. Μπορείτε να αγοράσετε Factoids μέσω του ShapeShift .




FLICKR

Bancor (BNT):
Ιδρυτές : Guy Ben-Artzi, Eyal Hertzog, Yudi Levi, Γκάλα Μπενάρτζι
Παρουσιάστηκε : 21 Αυγούστου 2016


Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Bancor έθεσε ένα τεράστιο 153 εκατομμύρια δολάρια Αιθέρα (το νόμισμα κρυπτογράφησης από το Ethereum) κατά τη διάρκεια ενός ICO που διήρκεσε μόλις τρεις ώρες. Την εποχή εκείνη, ήταν η μεγαλύτερη πώληση συμβόλων σε ρεκόρ. Η συσχέτιση με το Bancor είναι ότι τα κέρματά του στοχεύουν στο να εξαφανιστούν οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης - τα νομίσματα ταιριάζουν με τους αγοραστές και τους πωλητές, χρησιμοποιώντας αυτόματους κανόνες αντί για παραδοσιακές ανταλλαγές. Η Bancor μπορεί να αγοραστεί από το δικό της δίκτυο .



WIKIMEDIA
Dash (DASH):
Ιδρυτής : Evan Duffield
Εισήχθη : 25 Μαρτίου 2015



Dash ξεκίνησε αρχικά ως Xcoin (XCO), στη συνέχεια το όνομά της άλλαξε σε Darkcoin περίπου ένα μήνα μετά από αυτό. Στις 25 Μαρτίου 2015 μετονομάστηκε σε Dash (Digital Cash). Με έντονη παρουσία στον ακαδημαϊκό χώρο, ο Dash ξεκίνησε ένα "Blockchain Research Lab" με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Μπορείτε να αγοράσετε Dash στο AlfaCashier . Αυτή η κρυπτογράφηση έχει αυξηθεί κατά 41,8% στις τελευταίες 90 ημέρες.





BUYVIRTUALCURRENCY

MaidSafeCoin (MAID):
Ιδρυτής : Δαβίδ Irvine
Παρουσιάστηκε : Απρίλιος 2014


Αυτή η κρυπτογράφηση έχει τις αρχές της το 2006 με ένα σχέδιο της Σκωτίας που ονομάζεται MaidSafe.net, αν και το ψηφιακό κέρμα ξεκίνησε πριν από λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Τα κέρματα MAID είναι προικισμένα στους χρήστες με αντάλλαγμα την παροχή του δικού τους πόρου στο blockchain: CPU, bandwidth, αποθηκευτικό χώρο και online χρόνο. Η ιδέα είναι να φιλοξενήσει ένα δίκτυο SAFE (Secure Access for Everyone) για τους χρήστες του - οι οποίοι μπορούν να αγοράσουν το MAID σε διάφορες ανταλλαγές, όπως η Alcurex .



WIKIMEDIA

Steemit (STEEM):
Ιδρυτές : Ned Scott και Dan Larimer
Εισήχθη : Μάρτιος 2016


Το Steemit είναι ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων που βασίζεται σε blockchain. Όποιος δημοσιεύει περιεχόμενο μπορεί να κερδίσει ανταμοιβές - κάθε φορά που κάποιος δημοσιεύει περιεχόμενο που εκτιμάται από άλλους χρήστες. Η Steemit τρέχει την πλατφόρμα blogging και social networking πάνω από τη βάση δεδομένων blockchain της, η οποία ονομάζεται Steem. Το STEEM μπορεί να αγοραστεί στο Bittrex .




WIKIPEDIA
Siacoin (SC):
Ιδρυτές : David Vorick και Luke Champine
Παρουσιάστηκε : 7 Ιουνίου 2015


Ιδρύθηκε από την εταιρεία Nebulous Inc, μια εκκίνηση που υποστηρίζεται από κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου στη Βοστώνη και η Sia είναι ένα αποκεντρωμένο, κρυπτογραφημένο σύστημα αποθήκευσης από ομοτίμους. Μπορείτε να το σκεφτείτε ως το Dropbox της τεχνολογίας blockchain: οι πληροφορίες που αποθηκεύετε αποστέλλονται (σε ​​ένα εκατομμύριο μικροσκοπικά κομμάτια) σε μια δέσμη διαφορετικών κεντρικών υπολογιστών και ο ιδιοκτήτης διατηρεί το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τα δεδομένα. Η Siacoin μπορεί να αγοραστεί μέσω του Bittrex .




FTREPORTER

KoreCoin (KORE):
Ιδρυτής : Άγνωστο
Παρουσιάστηκε : 15 Ιουνίου 2014


Τους τελευταίους τρεις μήνες, αυτή η κρυπτογράφηση έχει αυξηθεί κατά 241,9%. Ο κώδικας της KoreCoin λειτουργεί μέσω του προγράμματος περιήγησης TOR, τον οποίο ισχυρίζονται οι προγραμματιστές ότι είναι "εξαιρετικά ασφαλής" και ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος που εισήγαγε αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Τα KoreCoins μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω πορτοφολιού PoS, όπου οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν ανώνυμες τηλεφωνικές κλήσεις. Τα κέρματα KORE μπορούν να αγοραστούν στο Bittrex .



Dogecoin (DOGE):
Ιδρυτής : Τζάκσον Πάλμερ
Παρουσιάστηκε : 8 Δεκεμβρίου 2013


Αρχικά ξεκίνησε ως νόμισμα αστεία, το Dogecoin εμπνεύστηκε από ένα δημοφιλές μάρκετινγκ στο διαδίκτυο που απεικονίζει σκύλο shiba inu - το οποίο αντανακλάται σαφώς στο λογότυπο του κρυπτογράφου. Μπορείτε να φορτώσετε το πορτοφόλι σας Dogecoin ανταλλάσσοντάς το για Litecoin ή Bitcoin μέσω Changelly . Τα Dogecoins αυξήθηκαν κατά 12,7% τον περασμένο μήνα.
CRYPTOCOINSNEWS

Tezos (XYZ):
Ιδρυτές : Άρθουρ και Κάθλιν Μπρέιτμαν
Εισήχθη : Ιούλιος 2017


Αυτή η κρυπτογράφηση είχε το μεγαλύτερο ICO στο ρεκόρ όταν ξεκίνησε. Η Tezos χρησιμοποιεί ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα όταν πρόκειται για αναβαθμίσεις πρωτοκόλλου. Υπάρχουν κανόνες που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι εγκρίνουν μια αλλαγή, η οποία στη συνέχεια αναπτύσσεται αυτόματα στο δίκτυο. Εάν ένας από τους προγραμματιστές προτείνει μια αναβάθμιση πρωτοκόλλου, μπορούν να υποβάλουν τιμολόγιο. Εάν εγκριθεί η αναβάθμιση πρωτοκόλλου - πληρώνονται. Τα κέρματα της Tezos μπορούν να αγοραστούν στο HitBTC .




COINIG

Stratis (STRAT):
Ιδρυτής: Chris Tew (τώρα CEO)
Εισήχθη : Ιούλιος 2016


Η ιδέα πίσω από την πλατφόρμα του Stratis ήταν να δημιουργήσει ένα ενιαίο κατάστημα για όλα τα μπλοκ-μπαινοκατασκευές - πρωταρχικά να γίνει μια πλατφόρμα ως μια υπηρεσία (BAAS). Όταν πρόκειται για την τεχνολογία, αυτή η κρυπτογράφηση είναι ένα αντίγραφο του βασικού κώδικα του Bitcoin, με μερικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά και κωδικοποιημένα σε C # παρά σε C ++. Μπορείτε να αγοράσετε το STRAT στο Poloniex .




ΚΡΥΠΤΟΓΡΆΦΗΣΗ

Gnosis(GNO):
Ιδρυτές : ο Martin Koppelmann (CEO) και ο Stefan George (CTO)
Παρουσιάστηκε : 2 Μαΐου 2017


Αυτή η πλατφόρμα αποκεντρωμένης και άδειπτης πρόβλεψης σχεδιάστηκε για το Ethereum και συγκεντρώνει σχετικές πληροφορίες τόσο από τους πράκτορες τεχνητής νοημοσύνης όσο και από τους χρήστες του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτή η προσβάσιμη αγορά προβλέψεων χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη γεγονότων σε διάφορους τομείς - από τη χρηματοδότηση και τον τζόγο μέχρι τη διακυβέρνηση. Μπορεί να αγοραστεί σε kraken .




WIKIMEDIA

Augur (REP):
Ιδρυτές: ο Jack Peterson και ο Joey Krug
Παρουσιάστηκε : 14 Μαρτίου 2016


Η AUGUR ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΑΓΟΡΆΣ ΠΡΌΒΛΕΨΗΣ ΠΟΥ ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ETHEREUM. ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΜΆΡΚΕΣ ΦΉΜΗΣ ΌΤΑΝ ΟΙ ΧΡΉΣΤΕΣ ΑΝΑΦΈΡΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΜΕ ΑΚΡΊΒΕΙΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΝ ΠΟΙΝΉ. ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΊ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΟ BITCOIN ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΘΈΣΙΜΟ ΣΤΟ POLONIEX . ΤΑ ΚΈΡΜΑΤΑ AUGUR ΑΥΞΉΘΗΚΑΝ ΚΑΤΆ 216,23% ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥΣ 12 ΜΉΝΕΣ.




wikimedia

Monero (XMR):
Ιδρυτής: thankful_for_today
Παρουσιάστηκε: Απρίλιος 2014


Αρχικά ξεκίνησε ως BitMonero ("Monero" σημαίνει κέρμα στη γλώσσα της εσπεράντο), αυτό το ψηφιακό νόμισμα ήταν διχαλωτό από bitcoin και βασίζεται στο πρωτόκολλο CryptoNote. Ο ιδρυτής, ο οποίος πηγαίνει από το όνομα χρήστη thankful_for_today, πρότεινε μερικές μη δημοφιλείς αλλαγές για το πιρούνι που δεν συμφωνούσε η κοινότητα. Μετά την επακόλουθη επιβράδυνση, η ομάδα πυρήνα Monero εξέτασε τη διαχείριση του έργου διχάλων - και από τότε προέβλεπε εποπτεία. Η XMR μπορεί να αγοραστεί χρησιμοποιώντας το www.shapeshift.io σε συνδυασμό με το circle.com - χρησιμοποιώντας το Mymonero.com ως ένα online πορτοφόλι. Αυτό το κέρμα έχει σημειώσει άνοδο 10,12% μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.




WIKIMEDIA

Zcash (ZEC):
Ιδρυτής: Zooko Wilcox-O'Hearn, τώρα διευθύνων σύμβουλος του Zcash
Παρουσιάστηκε : 28 Οκτωβρίου 2016


Η Zcash, σε αντίθεση με την Bitcoin, εγγυάται ότι οι ανώνυμες και οι ιδιωτικές συναλλαγές - δηλαδή τόσο ο αποστολέας, ο παραλήπτης όσο και το ποσό των μεταφερθέντων Zcash - διατηρούνται απόλυτα μυστικό (εκτός από τα δύο μέρη που πραγματοποιούν τη συναλλαγή). Για να κρατήσει το σύστημα ειλικρινές, όπου δεν γίνονται νομίσματα μόνο για τον πληθωρισμό, ο Zcash χρησιμοποιεί τις αποδείξεις μηδενικής γνώσης (αποκαλούμενες zk-SNARK). Το Zcash αυξήθηκε κατά 7,8% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και μπορεί να αγοραστεί στο Kraken .




FLICKR

Litecoin (LTC)
Ιδρυτής: Τσάρλι Λι
Παρουσιάστηκε: 7 Οκτωβρίου 2011


ΙΔΡΎΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ MIT GRAD ΚΑΙ ΠΡΏΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ ΤΗΣ GOOGLE, CHARLIE LEE, Η LITECOIN ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΉ CRYPTOCURRENCY ΠΟΥ ΔΙΑΤΊΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΌΡΙΟ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉ ΛΎΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BITCOIN. ΑΛΛΆ ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΆΤΟΧΌ ΤΗΣ, ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΌ ΝΌΜΙΣΜΑ PEER-TO-PEER ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΓΌΡΙΘΜΟ SCRYPT - ΜΕ ΤΑΧΎΤΕΡΟ ΡΥΘΜΌ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ ΜΠΛΟΚ ΑΠΌ ΤΟ BITCOIN. ΕΝΏ Η LITECOIN ΕΓΚΑΙΝΙΆΣΤΗΚΕ ΤΟ 2011, ΠΡΟΣΤΈΘΗΚΕ ΣΤΟ COINBASE ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΈΤΟΣ - ΌΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΕΤΕ LTC ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΉ ΚΆΡΤΑ. Η LTC ΑΥΞΉΘΗΚΕ ΚΑΤΆ 11,04% ΣΕ ΑΞΊΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΈΝΟ ΜΉΝΑ.

wikimedia

Ripple
 (XRP)
Ιδρυτές : Arthur Britto και Chris Larsen
Παρουσιάστηκε : 2012

Το Ripple είναι ένα ανοικτό δίκτυο πληρωμών ομότιμων χρηστών, αλλά διαθέτει επίσης το δικό του ψηφιακό νόμισμα - το οποίο ονομάζεται Ripple XRP. Τοποθετεί τον εαυτό του ως περισσότερο από ένα συμπλήρωμα του Bitcoin από έναν αντίπαλο κρυπτοσυχνότητα. Ο ιστότοπος έχει ακόμη ένα τμήμα "Ripple for Bitcoiners" - και το δίκτυο Ripple επιτρέπει τη μεταφορά οποιουδήποτε τύπου νομίσματος - από το ευρώ στο Litecoin. Πρώτα πρέπει να αγοράσετε Bitcoin, τότε μπορείτε να ανταλλάξετε για Ripple χρησιμοποιώντας Changelly .

Αναρτήθηκε από kapistrinews