MENU

Ο δημιουργός του Ethereum μιλά για το δημιούργημά του

Η κεφαλαιοποίηση του Ethereum έχει ξεπεράσει τα 120 δισ. δολάρια.Όταν ο Vitalik Buterin συνέλαβε την ιδέα του Ethereum,
 θεωρούσε ότι όταν θα έβαζε μπρος το project, θα συνέχιζε να γράφει για το Bitcoin Magazine ή και ότι ενδεχομένως θα επέστρεφε στο πανεπιστήμιο.


Δεδομένου του ότι το Ethereum έχει κεφαλαιοποίηση που ξεπερνάει τα 120 δισ. δολ., αυτό πλέον μοιάζει μάλλον απίθανο. "Η πρώτη version του Ethereum που εμπνεύστηκα, ήταν πολύ λιγότερο φιλόδοξη σε σχέση με εκείνη, στην οποία κατέληξα μετά από κάποιους μήνες και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που σκέφτομαι αυτήν τη στιγμή", σημείωσε ο Vitalik Buterin, μιλώντας στο Unchained.

Παράλληλα, ο Buterin δεν περίμενε και όλες αυτές τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής το Ethereum. Ακόμη, όπως λέει, θεωρούσε ότι το Ethereum θα χρησιμοποιούνταν για εξαιρετικά περιορισμένους σκοπούς: "Αν συμβεί το X, τότε στείλε 5 δολάρια στον λογαριασμό Y. Αν συμβεί το Z, στείλε 5 δολάρια στον λογαριασμό B. Κάπως σκεφτόμουν ότι θα χρησιμοποιούνταν το Ethereum. Με τον καιρό οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν για αυτό (...)".

Μιλώντας για τις διαφορές μεταξύ του τι οραματιζόταν και του τι έγινε στην πραγματικότητα, ο ίδιος το 2016 είχε δηλώσει: "Να πάνε να πνιγούν όλοι οι μεγάλοι. Έχουν ήδη αρκετά χρήματα". Όμως, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η Ethereum Enterprise Alliances (σ.σ. κοινοπραξία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain του Ethereum) περιλαμβάνει εταιρείες όπως είναι η JP Morgan, η BP και η Microsoft;

Ο ίδιος απαντά: "Όντως το πιστεύω ότι η τεχνολογία blockchain ανοίγει τον δρόμο σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, ή τη δυνατότητα να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή την ικανότητα να κάνουν τους άλλους ανθρώπους να τους εμπιστευτούν. Όσον αφορά στις εταιρείες, πιστεύω ότι έχουν έναν ρόλο και ότι οι έξυπνοι που θα κάνουν το βήμα και θα είναι πρόθυμοι να παίξουν με την τεχνολογία - και όχι να πάνε κόντρα σε αυτήν - μπορούν να επιβιώσουν και ακόμη να επωφεληθούν από την όλη διαδικασία". Εξήγησε ότι η Microsoft, τη δεκαετία του 1990, θεωρούνταν ως ένα διαβολικό μονοπώλιο, αλλά σήμερα, σε σύγκριση με άλλες εταιρείες cloud όπως το Facebook, που ελέγχουν τα δεδομένα των χρηστών, η Microsoft δεν φαντάζει τόσο διαβολική.

Όσον αφορά σε ένα tweet του, με το οποίο ρωτούσε εάν όντως η κοινότητα του κρυπτο-κόσμου έχει κεφαλαιοποίηση 500 δισ. δολ., σχολίασε: "Εάν ανησυχούσα στα 500 δισ. δολ., τότε στα 740 δισ. δολ., ανησυχώ ακόμη περισσότερο".
Αναρτήθηκε από kapistrinews