MENU

“Αντι-εμβολιακός” γιατρός κερδίζει αγωγή κατά του ιατρικού συμβουλίου του Maryland

Ο Δρ Mark Geier κέρδισε αγωγή κατά του ιατρικού συμβουλίου του Maryland – Οι ρυθμιστικές αρχές που στόχευσαν τον αντι-εμβολιακό γιατρό μπορεί να πληρώσουν εκατομμύρια “επειδή τον ταπείνωσαν”
 Ένας δικαστής του Circuit Court της Μέριλαντ αποφάσισε ότι το συμβούλιο των ιατρών του Maryland, το οποίο αφαίρεσε από τον Dr. Geier την ιατρική του άδεια το 2011, ενήργησε παράνομα, διασύροντας τον Dr. Geier και την οικογένειά του δημοσίως.

Ο δικαστής Ronald B. Rubin διέταξε όχι μόνο να καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στους Geiers, αλλά το ήμισυ αυτού του ποσού θα πρέπει να βγει από τις τσέπες των μελών του συμβουλίου των ιατρών του Maryland, από $10,000 μέχρι $200,000 αναλόγως της οικονομικής τους κατάστασης.

Ο Δρ. Geier είχε γίνει στόχος των ιατρών του Maryland, διότι δεν ακολουθούσε την πεπατημένη γραμμή σχετικά με τα εμβόλια, αλλά έβλεπε μια σύνδεση μεταξύ ορισμένων εμβολίων και του αυτισμού.

Η περίπτωση του Δρ. Mark Geier είναι ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς κάποιοι τίμιοι γιατροί που τολμούν να αμφισβητήσουν τα εμβόλια, ακόμη και όταν αυτοί οι ίδιοι είναι υπέρ των εμβολιασμών και απλά θέλουν μια ειλικρινή συζήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων, δέχονται άμεσα επιθέσεις και χαρακτηρίζονται ως «αντι-επιστήμονες» και “κομπογιαννίτες.”

Ο Mark Geier ασκούσε ιατρική πρακτική στο Rockville και είχε εθνική φήμη για τις απόψεις του για τα εμβόλια. Το Συμβούλιο των Ιατρών του Maryland δημοσίευσε μια διαταγή παύσης της άδειας του στην ιστοσελίδα του το 2012, υποστηρίζοντας ότι ο Geier είχε συνταγογραφήσει αντικανονικά φάρμακα για τον εαυτό του, τη σύζυγό του και το γιο του.

Οι online επικριτές του Geier έλαβαν άμεσα γνώση, χλευάζοντας τον γιατρό και την οικογένειά του σε ιστολόγια και social media για τη χρήση των φαρμάκων.

Οι Geiers λένε ότι το κράτος δημοσίευσε αυτές τις λεπτομέρειες για εκδίκηση, για να τιμωρήσει έναν γιατρό με ασυνήθιστες ιδέες. Οι κρατικοί αξιωματούχοι λένε ότι ήταν ένα τίμιο λάθος.

Όμως, ο δικαστής Ronald B. Rubin, του Circuit Court του Montgomery County, δικαίωσε τους Geiers, με αποζημίωση 2,5 εκα. δολ. Χαρακτήρισε την απόφαση ως μια σημαντική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής στον ιατρικό τομέα και κατηγόρησε το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό του ότι δεν διατήρησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την υπόθεση και δήλωσαν άγνοια σχετικά με την εντολή στο μάρτυρα.

«Αν πιστέψει κανείς τη μαρτυρία τους, κάτι που το δικαστήριο δεν έκανε, είναι η χειρότερη περίπτωση συλλογικής αμνησίας στην ιστορία του Μέριλαντ και στο ίδιο επίπεδο με τη συλλογική αποτυχία μνήμης στις ακοράσεις του Watergate», δήλωσε ο δικαστής Rubin.

Εκπρόσωπος της κρατικής υγειονομικής υπηρεσίας, η οποία επιβλέπει το συμβούλιο, λέει ο οργανισμός προσπαθεί να ισορροπήσει την ιδιωτική ζωή με την ευθύνη να ενημερώνει το κοινό για τους κινδύνους.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα προσβάλλουν την απόφαση, αρνήθηκαν κυρίως να σχολιάσουν ή δεν απάντησαν στα αιτήματα συνέντευξης. Τρεις από αυτούς είπαν στο The Washington Post ότι η εκδοχή των γεγονότων του δικαστή ήταν λάθος.

Ο Δρ. Mark Geier δέχτηκε εκτεταμένη κριτική υποστηρίζοντας την πεποίθησή του ότι το thimerosal, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο που χρησιμοποιείτο στο παρελθόν σε παιδικά εμβόλια παιδικής ηλικίας, συμβάλλει στον αυτισμό.

Οι αξιωματούχοι του Maryland συνέχισαν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Mark Geier, σύμφωνα με την αγωγή που υπέβαλε ο Geiers το 2012.

Πολλά από τα αρχεία υποθέσεων παραμένουν απόρρητα. Αλλά η απόφαση του Rubin δείχνει ότι το προσωπικό του διοικητικού συμβουλίου παρακολούθησε ιστολόγια και ειδησεογραφικά άρθρα που κατέγραφαν την πτώση του Geier, χλευάζοντάς αυτόν και τον γιο του σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απολαμβάνοντας την ταπείνωση.

Όταν πήραν μια πληροφορία ότι ο Mark Geier μπορεί να έχει και πάλι συνταγογραφήσει φάρμακα, αποφάσισαν να το εξετάσουν. Πριν από τη διεξαγωγή ακροαματικής ακρόασης, η δικηγόρος του διοικητικού συμβουλίου, Victoria Pepper, συνέταξε τη διαταγή παύσης και απόλυσης.

Ο Rubin περιέγραψε την απόφαση να κατονομάσουν τα φάρμακα ως μια εξαιρετική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής για έναν οργανισμό που θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τη σημασία της εμπιστευτικότητας στο ιατρικό επάγγελμα. Επισήμανε τα μηνύματα που στάλθηκαν αργότερα κατά τη διάρκεια της έρευνας, ως ένδειξη του κινήτρου του διοικητικού συμβουλίου να δυσχεράνει τους Geiers.

Η Pepper αναφέρεται περιφρονητικά στους Geiers ως “Daddy G” και “Baby G” σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Josh Shafer, τον εξεταστή που ηγείτο της εξεταστικής επιτροπής εναντίον των Geiers.

«Ίσως καταφέρουμε έναν άσχημο μήνα για τους Geiers», έγραψε ο Shafer, χρησιμοποιώντας μια υποτιμητική αναφορά στα φάρμακα που χρησιμοποιούν.

Η σύζυγος του Mark Geier, η Anne, η οποία πέθανε το 2014, είχε δηλώσει πριν το θάνατό της ότι νοιώθει ταπεινωμένη. Κρίμα που δεν πρόλαβε να δει τη δικαίωση της οικογένειας…




Dr. Mark Geier

Ο Δρ. Geier έχει διδακτορικό και στη γενετική. Εργάστηκε 10 χρόνια στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ως γενετιστής. Είναι επίσης συγγραφέας περισσότερων από 150 δημοσιεύσεων.

Εργάστηκε για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για περισσότερα από 30 χρόνια. Ήταν ένας από τους τέσσερις επιστήμονες που εργάστηκαν για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο DTP, ένα εμβόλιο που προκάλεσε σε κάθε παιδί υψηλό πυρετό τη στιγμή του εμβολιασμού, με το εμβόλιο DTaP, το οποίο είναι εξασθενημένο εμβόλιο και προκαλεί πυρετό μόνο στο 3% των εμβολιασθέντων.
Αναρτήθηκε από kapistrinews