Και τώρα τι κάνουμε πολυδιάστατε Κοτζιά και ένδοξε Καμμένε! Και αρπάξαν και δικάζουν για κατασκοπεία δύο Ελληνες;


Του Στρατή Μαζίδη.Η γνωστή κινέζικη ευχή και κατάρα να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς, γίνεται πραγματικότητα. Στον Εβρο κάτι άσχημο συνέβη.
 Τι ακριβώς δε γνωρίζουμε. Η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μας προβληματίζει.

Με το σταγονόμετρο έρχεται η ενημέρωση και από την Τουρκία αλλά από εκεί μαθαίνουμε περισσότερα.

Πχ είναι δυνατό δύο αξιωματικοί να χάνονται τόσο εύκολα; Πώς αποδεικνύεται ότι πράγματι πέρασαν τη συνοριογραμμή;

Εν πάση περιπτώσει η Milliyet και η Cumhurriyet μεταδίδουν πως οι δύο Ελληνες μετά την κατάθεσή τους παραπέμπονται σε δίκη για κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Δεν ξέρω εσείς πως αισθάνεστε, αλλά εμένα η αγωνία μου για τα δύο αυτά παιδιά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει (και πως άραγε;) αλλά το γεγονός ότι η τύχη τους κρέμεται από αυτούς που κρέμεται.

Και τώρα τι κάνουμε κ. Κοτζιά με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική σας η οποία έχει ως άμεση συνέπεια να μεταβάλλονται οι διαστάσεις προς τα μέσα; Τι κάνουμε εμείς που δεν είμαστε...Συρία και Ιράκ; Που δηλαδή δεν αντιστεκόμαστε;

Και τώρα τι κάνουμε κ. Καμμένε με τα μεγάλα και παχιά λόγια περί ισοπέδωσης του εχθρού; Δύο παιδιά δικά μας βρέθηκαν υπό πολύ περίεργες συνθήκες κρατούμενοι στην Τουρκία. Ήδη αρκετές αμυντικές ιστοσελίδες αμφισβητούν το αν πράγματι πέρασαν τα σύνορα, εννοώντας ότι η Τουρκία τους άρπαξε μέσα από ελληνικό έδαφος. Και γιατί όχι; Δεν πραγματοποίησε πρόσφατες δύο πολεμικές επιχειρήσεις εντός ελληνικών χωρικών υδάτων όπου στη δεύτερη παραλίγο να βυθίσει ελληνικό σκάφος; Ποιος μπορεί να ξέρει με αποδείξεις τι και πως συνέβη;

Δυστυχώς δεν είστε εσείς που έρχεστε αντιμέτωποι με τα λόγια σας. Άλλοι έρχονται και πιθανότατα πιανόμενοι απροετοίμαστοι. Μακάρι να διαψευστούμε. Το ευχόμαστε.

Αναρτήθηκε από kapistrinews