MENU

Συγκεντρώνει δυνάμεις το πατριωτικό μέτωπο για το Σκοπιανό - Φ. Φράγκος: «Μην τολμήσετε χωρίς δημοψήφισμα»

Συγκεντρώνει τις δυνάμεις του πατριωτικό μέτωπο για το Σκοπιανό και πριν από λίγο προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση ο επίτιμος ΓΕΣ Φ.Φράγκος: «Μην τολμήσουν να πάνε στην Βουλή δίχως δημοψήφισμα την σύνθετη ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία»

Οι πατριωτικές δυνάμεις απορρίπτουν με οργή οτιδήποτε περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ετσι ή αλλιώς, είτε «Νέα», είτε «Βόρεια» είτε οτιδήποτε άλλο «Μακεδόνες» θα τους λένε παντού.

Το ζήτημα είναι ότι θα έχουν πάρει από το νόμιμο ιδιοκτήτη του ονόματος «Μακεδονία», την Ελλάδα, την άδεια να λέγονται «Μακεδόνες» οι σλαβόφωνοι και οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων.

Θα έχουν κερδίσει την παρτίδα και θα έχουν βάλει το πρώτο «λιθαράκι» για την διεκδίκηση, όταν οι ιστορικές συνθήκες το επιτρέψουν και της «Νότιας», «Κάτω» ή παλιάς Μακεδονίας...

Την μεγαλύτερη κρίση, πολύ μεγαλύτερη και από αυτή των capital controls θα αντιμετωπίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση, με αφορμή την προσπάθειά της να ικανοποιήσει, βασικά τις ΗΠΑ και δευτερευόντως την ΕΕ και να «κλείσει» χωρίς εγγυήσεις για την αλλαγή των αλυτρωτικών διατάξεων του σκοπιανού Συντάγματος, το Σκοπιανό, προκειμένου τα Σκόπια να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ.

Στη Βουλή, μπορεί να βρουν πλειοψηφία (οι ψήφοι του Ποταμιού του Σ.Θεοδωράκη, εκτός αυτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται δεδομένοι), αλλά στην κοινωνία τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι παραδίδονται ιστορικά δικαιώματα με την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία», έστω με συνθετικό, όπως «Ανω», «Βόρεια», Νέα» κλπ.

Νέα συλλαλητήρια ετοιμάζονται στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον άλλες δέκα πόλεις και ίσως αυτή την φορά δεν είναι και τόσο ειρηνικά...
  Αναρτήθηκε από kapistrinews