MENU

Ιδού ο λόγος της μεγάλης «φοροδιαφυγής»: Διαδώστε την αλήθεια και ποιοι πληρώνουν την νύφη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πράγματα είναι απλά!Τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές «δείχνουν» ως την κυρίαρχη αιτία για τη φοροδιαφυγή σχεδόν εννέα στους δέκα επιχειρηματίες (ποσοστό 86%) της Θεσσαλονίκης! Αυτό σημαίνει πως οι υπέρογκοι φόροι είναι η βασική αιτία της φοροδιαφυγής, όσων μπορούν φυσικά, καθώς δεν μπορούν όλοι.
Η «φοροδιαφυγή» προσφέρει δηλαδή «ασπίδα» σε επιχειρηματίες απέναντι στους ληστρικούς φόρους και εισφορές του Κράτους.
Ωστόσο, έτσι, το βάρος σηκώνεται από όσους δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να «φοροδιαφύγουν».
Οι επιχειρηματίες αμφισβητούν στην πλειονότητά τους την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών, δηλώνοντας -αθροιστικά- ότι είναι λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένοι από όσα πληρώνουν και λαμβάνουν αντίστοιχα στο κομμάτι των συντάξεων (83%) και των παροχών υγείας (84%).
Οι παραπάνω θέσεις αποτυπώθηκαν στις απαντήσεις που έδωσαν στις ad-hoc ερωτήσεις του «Βαρομέτρου» του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρία Palmos Analysis.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σε συνολικό δείγμα 1500 ατόμων (800 επιχειρήσεις, 700 καταναλωτές στον νομό).
Στην ερώτηση:
«Ποιες είναι κατά την γνώμη σας οι δύο βασικότερες αιτίες του φαινομένου της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα;»
οι επιχειρηματίες, σε ποσοστό 86% καταδεικνύουν ως «ρίζα του κακού» τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και έπεται με μεγάλη διαφορά η χαμηλή ανταποδοτικότητα από το δημόσιο με 41%.
Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηματίες προτείνουν χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
  • Για τα φυσικά πρόσωπα, απαντούν σε ποσοστό 31% ότι οι συντελεστές δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 6%-10%.
  • Σε ποσοστό 28% οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι οι συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 11%-15% και σε ποσοστό 13% ανάμεσα σε 16% και 20%.
  • Αντίστοιχα για τους φορολογικούς συντελεστές των νομικών προσώπων, το 32% των ερωτώμενων επιχειρηματιών θεωρεί ότι πρέπει να είναι μεταξύ 11%-15%, το 28% ανάμεσα στο 6%-10% και το 20% μεταξύ 16%-20%.
«Σε τι βαθμό θα λέγατε ότι συναρτάται η παραμονή της επιχείρησής σας στην Ελλάδα με το φορολογικό/ασφαλιστικό κόστος;».
Το 50% των επιχειρηματιών απαντά σε αυτό το ερώτημα ότι ο βαθμός αυτός είναι «πολύ μεγάλος και αρκετά μεγάλος».
Η λύση φυσικά δεν είναι απλά η μείωση των φορολογικών συντελεστών αλλά και η εξαφάνιση όλων των πρόσθετων (έκτακτων και μη) φόρων αλλά και των «κατρουγκαλικών» ασφαλιστικών εισφορών που «γονατίζουν» την πραγματική οικονομία της χώρας μας και ταΐζουν τους όποιους τεμπέληδες και «μετανάστες» που έρχονται στην Ελλάδα. 
Αναρτήθηκε από kapistrinews