MENU

Κοπή των δένδρων γύρω απο τα καλώδια της ΔΕΗ. Καμμία συντήρηση. Υπεύθυνη η περιφερειάρχης με τους 100 νεκρούς Δούρου. Γατζωμένη στη καρέκλα.

O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ARCS (TΟΞΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ, ARCING, POWER LINES) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΕΡΟΥ
Είναι γνωστό ότι η παρουσία νερού ιονισμένου (θαλάασιο και κανονικό) κατά την απόσβεση πυρκαγιών είτε απο ψηλά (αεροπλάνα,
Canadair, Σινουκ κλπ) είτε απο το έδαφος (μάνικες) σε αντίθεση με το αφιονισμένο νερό (π.χ. η βροχή που δεν έχει αγωγιμότητα) αυξάνει την αγωγιμότητα (με την αύξηση της υγρασίας και τη δημιουργία πλάσματος) γύρω απο τα καλώδια της ΔΕΗ, επιτρέποντας στα τόξα εκκένωσης που συνήθως υπάρχουν σε αναμονή της κατάλληλης συνθήκης αγωγιμότητας για να διαφύγουν και πρός το έδαφος είτε μέσω των δένδρων είτε μέσω των σπιτιών που είναι κοντά. Αυτό δημιουργεί φωτιές.



Δεδομένης της κακοσυντήρησης του δικτύου και ότι κανείς δεν ξέρει τί ρίχνει και πού, δεδομένης της παρουσίας πολλών δένδρων κατα μήκος αγωγών της ΔΕΗ αλλά και σπιτιών σε μικρή απόσταση η πιιθανότητα να δημιουργηθεί μια εστία φωτιάς απο το πουθενά χωρίς κανένας πυροσβέστης ή άλλος να το πάρει είδηση είναι πολύ μεγάλη. Μια σπίθα αρκεί.



Το θέμα των arcs έχει συζητηθεί κάποιες φορές αλλά δεν ξέρω αν οι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν στις παρουσιάσεις που κάποιοι έκαναν απλά για να πιούν καφέ. Είναι δεδομένο ότι είναι και ηλίθιοι. Μερικοί έχουν και διδακτορικό.

ΑRCING ΣΕ ΞΥΛΟ. ΝΑ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ.

Στη περίπτωση των δένδρων, που παίρνουν φωτιά ο άλλος πόλος είναι το έδαφος.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
α) η ΔΕΗ θα μπορούσε να διακόπτει τα κυκλώματα στη περιοχή που δρα η Πυροσβστική αλλά χωρίς σχέδιο αυτό δεν γίνεται. Δεν κλείνεις ότι νάναι σε ένα κύκλωμα σαν αυτό της ΔΕΗ, γιατί μπορεί να δημιουργήσεις προβλήματα σε άλλα μέρη του. Όλα θέλουν σχέδιο και προμελέτη. Οπως αποδείχτηκε επιτελικά σχέδια δεν υπήρχαν. Όλοι ήταν σε κατάσταση πανικού και ακόμη είναι.
β) δεν υπήρχε ένα κέντρο ενημέρωσης που να εκπέμπει ας πούμε απο το ραδιόφωνο ή που στέλνει SMS σε κινητά. Τίποτα. Κανείς δεν ήξερε που να πάει, που θα βρεί νερό, που θα βρεί πρώτες βοήθειες και οδούς διαφυγής.Δεν μπορούμε να αφήσουμε ατιμώρητο ένα έγκλημα κρύβοντας όσα θα μπορούσαν να γίνουν. Ας πούμε ότι είμαστε Μπανανία και ζήτουλες. Όχι πως όλοι έκαναν ότι γινόταν. Οχι.
γ) δεν υπήρχαν εκπαιδευμένοι πυροσβέστες και μηχανήματα να ανοίγουν αντιπυρικές ζωνες έστω και τη τελευταία στιγμή. ΑΛλού γίνεται αυτό. Στην Ελλάδα όχι.
δ) ο εξοπλισμός των πυροσβεστών ήταν απαράδεκτος. π.χ. Driptorchδεν έχουν. Δεν είδα τουλάχιστον να έχουν. Επίσης αφρό δεν άκουσα ότι χρησιμοποίησαν κάπου. Το νερό της θαλάσσης για σβύσιμο αυξάνει τη πιθανότητα για arcs.
ε)  Η πυροσβεστική δεν φάινεται να ξέρει, να αντιλαμβάνεται και να χρησιμοποιεί τους χάρτες κινδύνου πυρκαγιάς ή τα μετεωρολογικά δεδομένα ή να γνωρίζει απο εξομοιώσεις. Δεν ήταν σε κανένα πόστο εκεί που έπρεπε. Δεν σταματήσαν τίποτα. Το "ξέραμε" δεν υπάρχει και αυτό προκύπτει απο το αποτέλεσμα. Εϊναι πάρα πολλοί οι νεκροί.
στ) Η κινητή τηλεφωνία δεν χρησιμοποιήθηκε για να δώσει θέσεις των χρηστών.
ζ) Τα ΟΥΚ στη θάλασσα δεν είχαν μηχανήματα sonar. Με βουτιές ψάχνουν να βρούν αγνοούμενους; Ο στρατός απών.
η) θα σας υπενθυμίσω ότι τα Canadair είναι εκτός λειτουργίας και τα Σινούκ δεν εργάζονται το βράδυ ως θα έπρεπε. Συνεπως δεν είναι ο Στρατηγός Άνεμος η αιτία του κακού (πρόκειται για αφελή άποψη) αλλά η απουσία της πολιτείας και επίσης η έλλειψη πρόβλεψης, σχεδίου, γνώσεων και εμπειρίας σε όλα τα επίπεδα. Άλλο είναι ότι "έκαναν ότι μπορούσαν" και άλλο ότι "έκαναν ότι ήξεραν απο αυτά που τους έχουν μάθει" και δεν ξέρουν πολλά πράγματα. Απο αυτό πρέπει να ξεκινήσει κανείς. Δεν μπορούμε να ωραιοποιούμε κάτι ψεύτικο, όταν το αποτέλεσμα δεν το στηρίζει...
θ) το φαινόμενο των arcs δεν είναι κατι νέο. Στο εξωτερικό όμως δεν βρίσκεις δένδρα δίπλα σε αγωγούς ή που σχεδόν να ακουμπάνε αγωγούς της ΔΕΗ. Ακριβώς για αυτό το λόγο. Στην Ελλάδα βρίσκεις και αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας (περιφέρεια) που ήταν απούσα. Είναι αδικαιολόγητο και επιστημονικά απαράδεκτο. Το ίδιο αφορά και τα σπίτια. Τα σπίτια δεν είχαν καμμία προστασία για πυρκαγιά σπο arcs π.χ. ένα αλεξικέραυνο. Δεν θα ξέρουν και τι είναι…
i) τα πευκοδάση είναι ένα γνωστό πρόβλημα, για την αυτανάφλεξη (κατι που βρίσκει κανείς και στους ΧΥΤΑ) και αλλού. Έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη. Δεν ελήφθη. Επρεπε να είχε καθαρισθεί το πευκοδάσος. στη παραλία. Δεν έγινε τίποτα. Επρεπε να είχε ανοιχθεί δίοδος. Δεν έκαναν τίποτα.
κ) Υπάρχουν και πολλές άλλες παραλήψεις, πάρα πολλές π.χ. ανυπαρξία τεχνικών παρατήρησης.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ

Εδώ όμως δεν ξέρει να λύσει σωστά μια άσκηση Φυσικής για τις Πανελλήνιες μια Ενωση Ελλήνων Φυσικών, άσε την ιστορία με τη συσκευή που είχε μπαταρία μέσα και έλεγαν απο κεί μέσα ότι θα έλυνε το πρόβλημα της ενέργειας… περιμένετε να ακούσετε απο τα ΜΜΕ απόψεις ειδικών για ένα έγκλημα σε μια χώρα τίγκα στη διαφθορά και στη παραπληροφόρηση;
Kαι αν αυτοί έχουν βγάλει πανεπιστήμιο σκεφτείτε τό επίπεδο αυτών που δεν έχουν βγάλει, οπως πχ. η Ενωση πυροσβεστών τι επίπεδο έχει και πόσο κανείς πρέπει να λαμβάνει υπόψη όσα λέει για το έγκλημα… Παριστάνουν τον ειδικό και αυτοί και τι λένε τα γνωστά (εμπρηστές, ο στρατηγός άνεμος και πούτσες μπλέ). Κιο κώλος της κατσίκας είναι ειδικός στην Ελλάδα.
Είστε πολύ μακριά απο μένα και μιλάω μόνο για θέματα που μπορούν να γίνουν αντιληπτά με τις φτωχές γνώσεις αυτών που κάνουν τους ειδικούς (με την ευλογία της Στοάς Μαλακαντάση). Βάλτε σε αυτό το σημείο, οτι μπορω να παραθέσω ένα βιβλίο λόγους σε διαφορετικά θέματα για το θέμα των πυρκαγιών. Ποιός θα το καταλάβει; AYTOI; Η καρέκλα που αγάπησα είναι όλοι (όχι το σύμπαν).
Είστε πολύ πίσω σε όλα και σας κρατάνε πίσω βάζοντας ηλίθιους της Στοάς Μαλακαντάση στα ΑΕΙ να κάνουν τον ειδικό. Κακό επίσης είναι ότι κάποιοι ειδικοί στο Μπανανιστάν επιμένουν να θέλουν να μου δείξουν ότι ξέρουν. Δεν ξέρουν τίποτα. 100 νεκροί το αποδεικνύουν.
Είναι έγκλημα αυτό που έχει συμβεί και οι υπεύθυνοι είναι ακόμη στις θέσεις τους. Εχει βρωμίση απο το σκατό τους η πολυθρόνα. Ούτε βρακί δεν αλλάζουν…

ΔΕΝ ΥΠ¨ΗΡΧΑΝ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ. ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

BΟΥΛΙΑΖΕΙ O XYTA ΦΥΛΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ; H EE;
H ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ; H ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

Θα έπρεπε ο Γαβρόγλου του Ιδρύματος Λατση (βλεπε CHEKA χαζομ@λάκα Ελληνάρα κόπρε, να μάθεις τι είναι) που έφτιαξε τον κακοκατασκευασμένο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό (ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ρε ΤΑ ΛΕΦΤΑΑΑΑ, ρε κοιμισμένα παρτάλια της πείνας, επαίτες της ΕΕ, είναι κατασκευή αυτή, να γιατί τον έκαναν ΧΥΤΥ γιατί τα λεφτά δεν πήγαν εκεί που έπρεπε, απο το παγκάρι της Στοάς Μαλακαντάση τρώγαν πολλοί) να μάθαινε τα παιδοία πως δουλεύει ένας ΧΥΤΑ, πως γινεται η ανακύκλωση. Το έχει κάνει; Oxi. Στα ούζα το έχει ρίξει. Αχρηστος.

Στο δια ταύτα. Τα τοξικά της Φυλής με το χρόνο θα βγούν στη θάλασσα και στα νερά της Αττικής (μ@λάκες),. θα πάνε Μαραθώνα… Τα λέω αλλά…
Αναρτήθηκε από kapistrinews