MENU

Κι όμως παρα τρίχα την γλυτώσαμε το 2012!!!

Σύμφωνα με ανακοίνωση- εκ των υστέρων- της NASA στο Γαλλικό Πρακτορείο και την Βρεττανική Daily Mail, η Γη παρά τρίχα..
την γλίτωσε και με μόλις διαφορά μιας εβδομάδας,από το επικείμενο κακό που παρά λίγο να συμβεί.

Πιο συγκεκριμένα,η Γη γλίτωσε από μία καταστροφή η οποία αν είχε συμβεί,ο κόσμος όπως τον ξέραμε δεν θα υπήρχε,και θα είχαμε γυρίσει διακόσια χρόνια πίσω, αφού στις 23 Ιουλίου του 2012 ο Ήλιος, μετά από μία εκτίναξη στεμματικής μάζας, έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη μαγνητική "καταιγίδα", με ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο,και γλιτώσαμε χάρη στο γεγονός ότι η Γη προπορευόταν της πορεία της  κατά μία εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο διαδοχικές εκτινάξεις στεμματικής μάζας με χρονική απόσταση μόλις δέκα έως 15 λεπτών,γεγονός που έκανε  το φαινόμενο να έχει ασυνήθιστη συνδυασμένη ένταση.

Σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή ατμοσφαιρικής και διαστημικής φυσικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Ντάνιελ Μπέικερ. "αν η ηλιακή έκρηξη είχε συμβεί μόνο μια εβδομάδα νωρίτερα, η Γη θα είχε βρεθεί ακριβώς στη γραμμή του πυρός".

  Ελάχιστοι κάτοικοι της Γης πήραν τότε είδηση τι συνέβη - ή τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Το 1989 είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό στο Κεμπέκ του Καναδά που αν και δεν είχε την ίδια ισχύ με το περιστατικό του 2012, ήταν περίπου στην μισή ένταση, είχε προκαλέσει καθολικό μπλακ άουτ.

Πρόκειται για το χειρότερο συμβάν από το 1859,που επίσης είχε πλήξει τη Γη.

Ο Ήλιος έγινε ξαφνικά πιο φωτεινός, τα καλώδια του τηλέγραφου έπιασαν φωτιά και το σέλας πάνω από τη Ρώμη αρκούσε για να διαβάσει κανείς εφημερίδα μέσα στη νύχτα -ήταν το «επεισόδιο του Κάρινγκτον» το 1859, η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, την 1η Σεπτεμβρίου 1859, όταν ο Ρίτσαρντ Κάρινγκτον, επιφανής Άγγλος αστρονόμος, παρατήρησε κάτι παράξενο στο ιδιωτικό του παρατηρητήριο. Όπως κάθε μέρα, το τηλεσκόπιό του πρόβαλλε σε μια λευκή επιφάνεια την εικόνα του ηλιακού δίσκου. 

Εκείνο το πρωί, οι ηλιακές κηλίδες ήταν ασυνήθιστα πολλές. Ξαφνικά, δύο τόξα εκτυφλωτικού φωτός εμφανίστηκαν πάνω από τις κηλίδες, μεγάλωσαν και πήραν σχήμα βρόχου.


Ισως τελικά οι Μάγιας να έπεσαν έξω κατά ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου στις προβλέψεις τους για το επικείμενο γεγονός που προέβλεψαν ότι θα γίνει το Δεκέμβριο του 2012,και θα έχει καταστροφικές συνέπειες αφού το γεγονός έγινε και απλά δεν πέτυχε τον στόχο, πράγμα που αν γινόταν ακόμα θα μαζεύαμε τα κομμάτια μας.



kapistrinews.gr