MENU

Άρχισαν τα όργανα από το Βερολίνο: "Δεν συζητάμε καμία επαναδιαπραγμάτευση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"

Μουδιασμένη και η Ευρώπη παρακολουθεί τις ιστορικές αλλαγές που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες..
στην Ελλάδα. Το Βερολίνο πριν από λίγο έσπευσε να στείλει σαφές μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά δήλωσε ο Γερμανός Αξιωματούχος, συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης, Φίλιπ Μισφέλντερ, για τον τρόπο που αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα διαπραγματευτεί:

«Αυτό το είδος της διαμαρτυρίας δεν είναι έκπληξη, οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τα μέτρα λιτότητας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία. Αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να περιμένει από τη Γερμανία να επαναδιαπραγματευτεί με το πρόγραμμα. Θα πρέπει να παραμείνει στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Εάν οι Έλληνες πολιτικοί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν, τότε θα πρέπει να το πράξουν με την Τρόικα. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε. Οι Γερμανοί θα πρέπει να εμπιστεύονται την κυβέρνηση και να εμπιστεύονται την Άνγκελα Μέρκελ. Πιστεύω ότι έχει κάνει το σωστό μέχρι τώρα καθώς ήταν πάντα ξεκάθαρη πως χωρίς πολιτικές μεταρρυθμίσεις, θα υπήρχε πάντα πολλή και πολύπλοκη δουλειά για όλη την Ευρώπη. Το ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που είχαμε στη Γερμανία».